posle godinu dana pauze

Počeli radovi na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu

SrbijaU fokusu

21.3.2024 16:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Počeli radovi na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu Počeli radovi na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu
Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da su počeli radovi na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici, posle godinu dana pauze... Počeli radovi na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da su počeli radovi na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici, posle godinu dana pauze jer su na toj lokaciji pronađeni arheološki ostaci, ali je taj problem rešen.

„Držimo reč, nemoguće je da sve bude u jednom danu, ali je važno da ni od jednog projekta koji smo najavili nismo odustali“, rekao je Šapić novinarima, prenosi Beta.

Kako je precizirao, kada se završi projekat podzemne garaže „Vlajkovićeva“, u parku će biti „istorijski kutak“, gde će građani moći da vide ono što se nalazilo ispod zemlje.

„Kineska kompanija Shandong Hi-Speed koja finansira i izvodi radove, je zaista puno radila u našoj zemlji. Siguran sam da će ovo biti samo jedan od uspešnih projekata koji su ovde realizovali. Nemamo dilemu, jer je jedna renomirana kompanija, koja može da završi radove čak i pre roka“, naveo je Šapić.

Dodao je da će se Trg Nikole Pašića završiti do jeseni, kao i da će tu, krajem 2025. godine, biti oko 280 parking mesta.

„Za mesec dana počeće izgradnja garaže u Skerlićevoj ulici. Počinje i izgradnja parkirališta Autokomanda gde će biti oko 140 parking mesta, zatim parkirališta na Novom Beogradu u blokovima 61, 62, 63, 64, gde će biti oko 510 parking mesta“, rekao je Šapić.

Predstavnik kompanije Shandong Hi-Speed Sun Fučun istakao je da će maksimalno ubrzati izgradnju garaže u Beogradu i poštovati pravila zaštite životne sredine.

Savetnik u Ambasadi Kine u Beogradu Džang Dže je rekao da je izgradnja garaže u Beogradu prvi projekat javno-privatnog partnerstva koji kineska kompanija sprovodi u Srbiji koji otvara nove oblasti za dodatno unapređivanje saradnje između Kine i Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...