ugovor vredan 60 miliona dinara

Odabrani projektanti za proširenje SRC 11. april

BiznisInfrastrukturaInvesticije

8.3.2024 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Odabrani projektanti za proširenje SRC 11. april Odabrani projektanti za proširenje SRC 11. april
Grupi kompanija koju čine firme Andzor inženjering iz Novog Sada, Krip-inženjering, Tesla sistemi, Gicomp iz Beograda i Geosystems iz Čajetine poveren je posao izrade... Odabrani projektanti za proširenje SRC 11. april

Grupi kompanija koju čine firme Andzor inženjering iz Novog Sada, Krip-inženjering, Tesla sistemi, Gicomp iz Beograda i Geosystems iz Čajetine poveren je posao izrade tehničke dokumentacije za izgradnju zatvorenih bazena sa pratećim sadržajima u Sportskom centru 11. april na Novom Beogradu.

Ugovor je vredan 60 miliona dinara, a projektanti imaju rok od 465 kalendarskih dana da izrade dokumentaciju za objekat koji treba da se gradi na oko 11.000 kvadratnih metara.

Objekat je, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, planiran za sportske aktivnosti i organizaciju takmičenja u plivanju, sa gledališnim prostorom od 500 mesta, piše eKapija.

Podsetimo, Nacrtom izmena i dopuna PDR za sportski kompleks 11. april između ulica Studentske, Tošin bunar i autoputa E75 predviđeno je da se ovaj kompleks širi ka Zemunu. Površina obuhvaćena izmenama i dopunama plana iznosi oko 12 hektara.

U okviru planiranog sportsko-rekreativnog objekta planiraju se zatvoreni bazeni sa pomoćnim sadržajima (svlačionice, soba za rehabilitaciju), zatim specijalizovani sportski sadržaji (sportski klubovci, sportska ambulanta, fines centar, wellness i spa centar, tereni za padel). U okviru objekta u predviđene su i prostorije za administraciju (sala za konferencije, kancelarije) kao i mašinske i tehničke prostorije.

Takođe, u planu je i fudbalski teren sa tribinama, pomoćni fudbalski teren, mini fudbalski teren i zatvoreni sportski objekat. Takođe u planu je i parking u okviru kog su predviđena dva parking mesta za autobuse.

Budući Akvatik centar u Surčinu ne menja planove

Inače, u okviru EXPO kompleksa i Nacionalnog stadiona u planu je i izgradnja sportskog kompleksa za vodene sportove. Predviđeno je da objekat u Surčinu zauzima ukupnu površinu od 10 hektara, kao i da može da primi 4.000 gledalaca.

Budući Akvatik centar, čiju je gradnju najavio ministar finansija Siniša Mali prilikom predstavljanja plana „Skok u budućnost“, trebalo bi da bude izgrađen po FINA standardima za svetske vodene sportove, a prema svemu sudeći, za sada, najava njegove gradnje ne utiče na planove za proširenje SRC 11. april.

  • Faith

    10.3.2024 #1 Author

    Super, treba ocuvati te sportske centre

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...