Planiranja izgradnja skladišno-proizvodne hale

Atlantic Štark planira dogradnju proizvodnog kompleksa – da li Smoki dobija sopstvenu fabriku?

InvesticijeSrbija

19.3.2024 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Atlantic Štark planira dogradnju proizvodnog kompleksa – da li Smoki dobija sopstvenu fabriku? Atlantic Štark planira dogradnju proizvodnog kompleksa – da li Smoki dobija sopstvenu fabriku?
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za rekonstrukciju i izgradnju novih objekata za dogradnju proizvodnog kompleksa fabrike... Atlantic Štark planira dogradnju proizvodnog kompleksa – da li Smoki dobija sopstvenu fabriku?

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za rekonstrukciju i izgradnju novih objekata za dogradnju proizvodnog kompleksa fabrike Atlantic Štark, objavila je eKapija.

Lokacija na kojoj se planira izgradnja novih objekata se nalazi u Bulevaru Peka Dapčevića u gradskoj opštini Voždovac a ukupna površina parcele sa direktnim izlazom na javnu površinu je 70.566 kvadrata.

Predmet projekta idejnog arhitektonskog rešenja predstavlja izgradnja nove skladišno-proizvodne hale sa pratećim objektima. Objekat nove hale zamišljen je kao slobodnostojeći i pozicioniran sa severozapadne strane postojećih objekata.

Magacin gotovih proizvoda predviđen je na površini od oko 5.083,68 kvadrata, dok je proizvodni deo predviđen na tri nivoa i na blizu tri hiljade kvadrata.

Podsetimo da je Atlantic Štark u maju 2022. potpisalo ugovor o produžetku saradnje sa Beogradskom arenom i tom prilikom najavilo novu investiciju – izgradnju fabrike u Beogradu u kojoj će proizvoditi Smoki.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je prošle godine za Bloomberg Adria da, zbog tadašnjeg rešenja za konverziju prava korišćenja u vlasništvo nad zemljištem, kompanija Atlantic „čeka godinu ili dve“ da investira u novu fabriku za proizvodnju Smokija.

Kada je reč o aktuelnoj izgradnji skladišno -proizvodne hale, nosilac izrade projekta je Urbanistiq doo Beograd, a projekat arhitekture izradilo je preduzeće VMS doo Beograd. Javna prezentacija trajaće do 2. aprila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...