učesnici iz 26 zemalja

Počeo Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, predstavlja se više od 1.100 izlagača

AgrobiznisSrbija

20.5.2023 12:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Počeo Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, predstavlja se više od 1.100 izlagača Počeo Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, predstavlja se više od 1.100 izlagača
Na novosadskom Sajmu počeo je 90. Međunarodni poljoprivredni sajam na kome će se do 26. maja predstaviti više od 1.100 izlagača iz 26 zemalja.... Počeo Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, predstavlja se više od 1.100 izlagača

Na novosadskom Sajmu počeo je 90. Međunarodni poljoprivredni sajam na kome će se do 26. maja predstaviti više od 1.100 izlagača iz 26 zemalja.

Ovogodišnja zemlja partner je Italija, koja će na kolektivnoj izložbi na više od 500 kvadratnih metara predstaviti najvažnija preduzeća iz oblasti agrara, prenosi Beta.

Na sajmu će biti 14 kolektivnih izložbi, a pored Italije, najavljena su zbirna predstavljanja izlagača iz Španije, Kine, Bosne i Hercegovine, Česke, Mađarske, Indonezije, Holandije, Poljske, Crne Gore, Angole, Rumunije, Belorusije i Rusije.

Svoje proizvode predstaviće i kompanije iz Grčke, Bugarske, Severne Makedonije, Belgije, Turske, Danske, Nemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Francuske.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije tradicionalno je i ove godine pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke, najveće tog tipa na Balkanu, na kojoj će biti predstavljene različite vrste rasa konja, goveda, koza, ovaca, kao i neke autohtone vrste i one koje do sada nisu izlagane na ovakvim sajmovima.

Ministarstvo poljoprivrede podržaće i ove godine Izložbu organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“, kao i kraft piva.

Posetioci sajma će moći da vide i veliku izložbu poljoprivredne mehanizacije, takmičenje u preponskom jahanju planirano je 21. maja, a biće održani Fijakerijada, Dan voćara, kao i dva stručna seminara.

Najavljeno je i da će, zahvaljujući Muzeju Vojvodine, biti organizovana izložba „Pšenica – od njive do trpeze“ na kojoj će biti prikazano 90 eksponata, koja će posetiocima pokazati istoriju uzgoja pšenice i kako se nekada davno obrađivala zemlja.

Biće organizovana i akcija „Human i sladak“, u okviru koje će biti napravljena torta od 70 metara, a posetioci će za konzumaciju dati dobrovoljni prilog koji je namenjen izgradnji šeste roditeljske kuće za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Radno vreme sajma je od 9 do 19 časova, osim u petak, 26. maja, kada će radno vreme biti od 9 do 16 časova. Pojedinačne ulaznice za sajam koštaju 700 dinara, dok su za kolektivne posete 500 dinara po osobi.

Ulaznice za kolektivne posete đaka i studenata, decu od sedam do 14 godina i penzionere koštaju 350 dinara. Porodični dan je predviđen 24. maja, kada će za jednu kupljenu ulaznicu od 700 dinara cela porodica moći da poseti tu manifestaciju.

  • KIMCHI

    21.5.2023 #1 Author

    Tradicionalno, nadam se da ce biti uspesan posle 3 godine zastoja

    Odgovori

  • BLIZANAC

    21.5.2023 #2 Author

    Uvek je bilo značajan Novosadski sajam

    Odgovori

  • SUNCICA

    21.5.2023 #3 Author

    Super

    Odgovori

  • NATI

    21.5.2023 #4 Author

    Veoma znacajan i propracen sajam

    Odgovori

    • BOBICA

      27.8.2023 #5 Author

      Složila bih se da je veoma značajan

      Odgovori

  • ZVONČICA

    21.5.2023 #6 Author

    Sigurna sam da ce biti uspesan,i koristan naravno

    Odgovori

  • SHALIMAR

    21.5.2023 #7 Author

    Uvek dobri izlagaci i dobra posecenost..

    Odgovori

  • MAJA

    22.5.2023 #8 Author

    Itekako značajan i konačno da se opet održava a lep broj zemalja je ucestvovao

    Odgovori

  • STEPA

    22.5.2023 #9 Author

    Super, značajno za nas.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...