Kompanija VGP dolazi u Srbiju

Počinje izgradnja poslovnog VGP Parka Beograd

InfrastrukturaSrbija

13.3.2023 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Počinje izgradnja poslovnog VGP Parka Beograd Počinje izgradnja poslovnog VGP Parka Beograd
U Dobanovcima će danas biti svečano obeležen početak radova na izgradnji industrijskog parka „VGP Park Beograd“, a kamen temeljac će položiti predsednik Republike Srbije... Počinje izgradnja poslovnog VGP Parka Beograd

U Dobanovcima će danas biti svečano obeležen početak radova na izgradnji industrijskog parka „VGP Park Beograd“, a kamen temeljac će položiti predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Jan Van Geet, izvršni direktor VGP.

Kompanija VGP osnovana je u Češkoj 1998. godine, specijalizovala se za izgradnju poslovnih parkova, a njene akcije kotiraju se na Euronext berzi u Briselu i na Praškoj berzi, navedeno je na zvaničnom portalu VGP-a.

VGP Park Beograd nalaziće se u Dobanovcima, na 15 kilometara zapadno od centra grada i četiri kilometara od Aerodroma „Nikola Tesla“, na raskrsnici auto-puteva E-70, E-75 i obilaznice oko Beograda, najavila je ta kompanija.

„Blizina auto-puteva i aerodroma omogućava jednostavan pristup većim gradovima u Srbiji i susednim zemljama. Ovo je idealna lokacija za logistiku, komercijalne usluge i proizvodnju“, istakli su u objavi na svom portalu.

Planirano je da se VGP Park Beograd prostire na 1,14 miliona kvadratnih metara zemljišta, sa nešto više od 478.000 kvadrata prostora raspoloživog za izdavanje, i minimalnom veličinom pojedinačnih jedinica za izdavanje od 2.000 kvadrata.

„Logistički kapaciteti kompanije VGP potencijalnim kupcima nude visoke tehničke standarde i modularnost sa posebnim fokusom na energetskoj efikasnosti i održivosti. Naše visokokvalitetne projekte izrađujemo na osnovu građevinskih standarda naše kompanije, ali istovremeno pružamo mogućnost za individualne adaptacije kako bi odgovorili na posebne zahteve naših budućih klijenata“, istakli su iz kompanije VGP.

Srbija je 18. evropska zemlja u kojoj VGP grupa pokreće poslovne operacije, a poslovne parkove već poseduje, između ostalih, u MInhenu, Saragosi, Budimpešti i Bratislavi.

  • TATJANA

    15.3.2023 #1 Author

    Verujem da ce biti izgrađen po najvišim građevinskim standardima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...