ipak postignut dogovor u vladi srbije

Poljoprivrednici potpisali sporazum o ispunjenju zahteva

AgrobiznisSrbija

22.5.2023 10:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Poljoprivrednici potpisali sporazum o ispunjenju zahteva Poljoprivrednici potpisali sporazum o ispunjenju zahteva
Predstavnici sedam domaćih poljoprivrednih udruženja, koja su pet dana protestovala blokirajući saobraćaj traktorima, potpisali su danas sa ministarkom poljoprivrede Jelanom Tanasković u Vladi Srbije... Poljoprivrednici potpisali sporazum o ispunjenju zahteva

Predstavnici sedam domaćih poljoprivrednih udruženja, koja su pet dana protestovala blokirajući saobraćaj traktorima, potpisali su danas sa ministarkom poljoprivrede Jelanom Tanasković u Vladi Srbije sporazum o ispunjenju zahteva koje su dogovorili u subotu, 20. maja, a najvažniji je povećanje subvencija po hektaru.

Poljoprivrednici će, prema tom dogovoru, dobiti veće subvencije za 9.000 dinara, pa će im država ukupno isplaćivati 18.000 dinara za najviše 20 hektara po domaćinstvu.

Sporazum odmah stupa na snagu, prenele su novinske agencije.

Prethodne nedelje je Vlada Srbije podigla iznose prelevmana na sireve i uvela prelevmane na mleko u prahu, iz povećavanje subvencija po priplodnom grlu stoke, međutim tada nije došlo do povećanja subvencija po hektaru koje su tražili poljoprivrednici.

Poljoprivrednici su tražili da doprinos države po hektaru bude 300 evra umesto dotadašnjih 9.000 dinara. Novim dogovorom prvobitni iznos je udvostručen.

  • SUZI

    22.5.2023 #1 Author

    Hvala Bogu pa su uspeli u svojim namerama.

    Odgovori

  • MITAR

    22.5.2023 #2 Author

    Pokazatelj da u ovom periodu moze sve i da vlada sada prihvata uslove jer znaju koliko je ovo kritican period za njeno funkcionisanje.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    26.5.2023 #3 Author

    Napokon da su se usaglasili…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...