Podnet zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i širenje kanalizacione mreže u Obrenovcu

BiznisSrbija

5.7.2023 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i širenje kanalizacione mreže u Obrenovcu Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i širenje kanalizacione mreže u Obrenovcu
Gradska uprava grada Beograda podnela je za potrebe JKP Vodovod i kanalizacija Obrenovac Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja... Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i širenje kanalizacione mreže u Obrenovcu

Gradska uprava grada Beograda podnela je za potrebe JKP Vodovod i kanalizacija Obrenovac Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u toj opštini, objavila je eKapija.

Prostornim planom opštine Obrenovac predviđeno je proširenje kanalizacione mreže i priključenje domaćinstava Obrenovca, Urovaca, Zabrežja i Belog polja i veći deo stanovništva u naseljima Krtinska, Mladost, Zvečka, Mislođin i Barič. Očekuje se da ukupan broj priključenih stanovnika na kanalizaciju na kraju projektnog perioda bude oko 50.400.

Prostornim planom planirana je i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a lokacija to postrojenje nalazi se uz desnu obalu reke Kolubare. Površina buduće parcele za izgradnju postrojenja je 3,06 hektara.

Za postrojenje je, kako podseća eKapija, predviđena tehnologija mađarske firme INWATECH odnosno najnoviji oblik SBR tehnologije, cikličnih aerobnih procesa aktivnog mulja.

U opštini Obrenovac ima izgrađeno oko 130 kilometara kanalizacione mreže, a potrebno je da se izgradi još oko 99,5 kilometara.

  • SABRINA

    4.8.2023 #1 Author

    Proširenje kanalizaciona mreže je zaista bitna stvar.Napokon da se poradi nesto po tom pitanju u Obrenovcu i okolini.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...