Očekuju se slični sporazumi i u trgovini

Potpisan memorandum o ukidanju restrikcija u avio-saobraćaju između Srbije i Kine

Srbija

16.5.2023 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Potpisan memorandum o ukidanju restrikcija u avio-saobraćaju između Srbije i Kine Potpisan memorandum o ukidanju restrikcija u avio-saobraćaju između Srbije i Kine
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je potpisan memorandum kojim se ukidaju apsolutno sve restrikcije za vazdušni saobraćaj između Narodne... Potpisan memorandum o ukidanju restrikcija u avio-saobraćaju između Srbije i Kine

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je potpisan memorandum kojim se ukidaju apsolutno sve restrikcije za vazdušni saobraćaj između Narodne Republike Kine i Srbije.

„U Beogradu je potpisan memorandum koji omogućava da možemo potpuno slobodno da obavljamo avio-prevoz između Kine i Srbije, bez restrikcija, koje su do sada postojale i za kineske i za srpske avio prevoznike”, rekao je Vesić, piše Politika.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sada se sve restrikcije ukidaju i omogućava podela kod šera, kao i da se ukidaju sve restrikcije u broju sletanja, korišćenju aviona drugih avio prevoznika.

„Suština ovog memoranduma znači da između Kine i Srbije postoji ‘slobodno nebo’ i da možemo slobodno da radimo. Verujemo da ćemo u budućnosti i u drugim oblastima, kao što je trgovina, imati takvu vrstu sporazuma, ali i u ovom slučaju, prvo postižemo rezultate u avio-saobraćaju što je normalno s obrziom na to da avio saobraćaj uvek ide ispred svih”, rekao je Vesić.

Naveo je da se u budućnosti očekuje više letova prema Kini, ne samo postojeća dva koja ima kineska avio kompanija prema Beogradu i naš jedan nedeljno prema Kini, kao i veći broj Kineza koji će dolaziti u Srbiju i kao turisti i kao poslovni ljudi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.