Vrednost nabavke 13,5 milijardi dinara

Potpisan rekordan ugovor: Za Vojsku Srbije – 92 borbene platforme

Srbija

29.9.2023 09:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Potpisan rekordan ugovor: Za Vojsku Srbije – 92 borbene platforme Potpisan rekordan ugovor: Za Vojsku Srbije – 92 borbene platforme
Potpisani ugovori za nabavku i modernizaciju složenih borbenih platformi u vrednosti od oko 13,5 milijardi dinara. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao... Potpisan rekordan ugovor: Za Vojsku Srbije – 92 borbene platforme

Potpisani ugovori za nabavku i modernizaciju složenih borbenih platformi u vrednosti od oko 13,5 milijardi dinara.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je potpisivanju ugovora između Ministarstva odbrane i JP Jugoimport-SDPR za nabavku i modernizaciju 92 složene borbene platforme, za potrebe Vojske Srbije, u ukupnoj vrednosti od oko 13,5 milijardi dinara, piše portal B92.

Načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane brigadni general dr Slavko Rakić potpisao je dva ugovora sa Tijanom Konić i Andrijanom Subotić iz preduzeća Jugoimport-SDPR.

Pukovnik Dragan Panić iz Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse potpisao je tri ugovora sa Andrijanom Subotić iz kompanije Jugoimport-SDPR.

Osim nosioca ugovora, u proizvodnju će biti uključeno i više od 20 kooperanata, delom iz Odbrambene industrije Srbije, kao i podizvođači koji poseduju kapacitete da odgovore savremenim zahtevima u pogledu kvaliteta i rokova isporuke.

Domaća odbrambena industrija raste i razvija se i istovremeno snažan je i pouzdan partner Vojsci Srbije i domaćoj privredi u celini. Tendencija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je da nastavi sa opremanjem savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, koja su plod domaćeg razvoja i proizvedena u kapacitetima domaćih proizvođača.

Proteklih nekoliko godina, uz značajnu podršku Vlade Republike Srbije, stvoreni su uslovi za otpočinjanje proizvodnje savremenog naoružanja i vojne opreme za potrebe Vojske Srbije, ojačano je poslovanje i potvrđen njen statusni simbol regionalnog predvodnika u oblasti proizvodnje naoružanja i vojne opreme.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, grupacije Odbrambena industrija Srbije i kooperantskih preduzeća.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...