novi talas ekonomskog razvoja i saradnje u regionu

Potpisan trilateralni sporazum o saradnji mladih preduzetnika Crne Gore, Srbije i S. Makedonije

PreduzetnikRegionSrbija

6.4.2023 14:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Potpisan trilateralni sporazum o saradnji mladih preduzetnika Crne Gore, Srbije i S. Makedonije Potpisan trilateralni sporazum o saradnji mladih preduzetnika Crne Gore, Srbije i S. Makedonije
Unija mladih preduzetnika Crne Gore, Asocijacija za ujedinjavanje mladih preduzetnika Severne Makedonije „Phoenix Rising“ i Udruženje mladih privrednika Srbije potpisali su trilateralni sporazum o... Potpisan trilateralni sporazum o saradnji mladih preduzetnika Crne Gore, Srbije i S. Makedonije

Unija mladih preduzetnika Crne Gore, Asocijacija za ujedinjavanje mladih preduzetnika Severne Makedonije „Phoenix Rising“ i Udruženje mladih privrednika Srbije potpisali su trilateralni sporazum o saradnji sa namerom o kreiranju regionalne asocijacije i mreže mladih preduzetnika i preduzetnica, koji će predvoditi i oblikovati novi talas ekonomskog razvoja i saradnji u regionu.

Mnoge saradnje, aktivnosti i borba za boljim položajem mladih u svojoj zemlji odlikuje rad ovih organizacija, a ujedinio ih je isti cilj, navodi se u saopštenju.

„Cilj našeg uvezivanja je osnaživanje mladih, prepoznavanje svih resursa koje region nudi, a o kojima ne vodimo računa i koje nismo uposlili, i takođe borba za prevazilaženje izazova koji sprečavaju nas da u svojoj zemlji, u našem regionu, dostignemo pun potencijal. Ova saradnja i naša regionalna asocijacija biće otvorena za sve mlade preduzetnice i preduzetnike, kao i za sva udruženja mladih koje mogu da daju doprinos razvoju regionalne saradnje“, rekao je Uroš Bulatović, predsednik Unije mladih preduzetnika Crne Gore.

Mladi preduzetnici i preduzetnice regiona imaju ključnu i vitalnu ulogu ekonomskog razvoja. To je prepoznala i predsednica Asocijacije za ujedinjavanje mladih preduzetnika Severne Makedonije „Phoenix Rising“, Ivona Trajanovska.

„Mladi preduzetnici koji su sami prošli trnovit put kako bi se izborili za svoje mesto u društvu, najbolje znaju koji je najbolji put da se savladaju najteži izazovi, te shodno tome naš cilj je da ih umrežimo u našoj zemlji, regiji i šire”, rekla je ona.

Da je razmena iskustava i umrežavanje bitan deo poslovanja i razvoja, prvenstveno kod mladih, odlično zna i predsednik Udruženja mladih privrednika Srbije, Nikola Vuković.

„U Udruženju mladih privrednika Srbije prvobitno se bavimo umrežavanjem, edukacijom i podrškom mladih privrednika, kao i onih na menadžerskim pozicijama u kompanijama koji sa sobom nose preduzetnički duh. Verujemo da je umrežavanje ključ razvoja mikro i male privrede, pa smo s tim u vidu u prethodne dve godine fokus stavili na različitim formatima događaja koji su mladima omogućili da se bolje upoznaju i razmene iskustva. Verujem da je to iskustveno učenje često značajnije i od onoga koje smo stekli formalno. Od sada se nećemo umrežavati samo na teritoriji naše zemlje, već i regiona. Jako se radujem tome što nam je ovaj sporazum to omogućio“.

Mladi su još jednom pokazali inicijativu, želju za poboljšanjem i dali svoj doprinos razvoju. U narednom periodu pratićemo rad ovih organizacija i njihove regionalne aktivnosti. Novi talas mladih menja poslovni ambijent. Podršku je neophodno pružiti ovom delu populacije koji uz veliku motivaciju, kreativnost i inovacije, aktivno učestvuje i doprinosi ekonomskom osnaživanju, razvoju i zapošljavanju.

  • MAJA

    7.4.2023 #1 Author

    Ovi mladi ljudi, kao i njihova udruženja trebalo bi da se izbore za bolji položaj mladih privrednika

    Odgovori

  • Vale

    7.4.2023 #2 Author

    Asocijacija mladih u komsiliku je najbolja. Slicni su, pa ce biti I jaci

    Odgovori

  • SHALIMAR

    8.4.2023 #3 Author

    Odlicno,sto vise saradnje sa susedima…

    Odgovori

  • Grocka

    9.4.2023 #4 Author

    Svaka cast

    Odgovori

  • NATI

    9.4.2023 #5 Author

    Nikad dosta uspesnih mladih ljudi

    Odgovori

  • STEPA

    12.4.2023 #6 Author

    Lepo je da se čuje i vidi da su mladi uspešni.

    Odgovori

  • SUZI

    12.4.2023 #7 Author

    Na mladima svet ostaje. Bravo omladino.

    Odgovori

  • PIKSI

    17.4.2023 #8 Author

    Lepo bas bravo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...