Regulisana prava i obaveze oko 9.000 zaposlenih

Potpisani kolektivni ugovori sa Elektrodistribucijom Srbije i Transnaftom

SrbijaU fokusu

13.10.2023 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Potpisani kolektivni ugovori sa Elektrodistribucijom Srbije i Transnaftom Potpisani kolektivni ugovori sa Elektrodistribucijom Srbije i Transnaftom
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović potpisala je kolektivne ugovore sa preduzećima Transnafta i Elektrodistribucija Srbije, koja ukupno imaju blizu 9.000 zaposlenih. Ministarka... Potpisani kolektivni ugovori sa Elektrodistribucijom Srbije i Transnaftom

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović potpisala je kolektivne ugovore sa preduzećima Transnafta i Elektrodistribucija Srbije, koja ukupno imaju blizu 9.000 zaposlenih.

Ministarka je u saopštenju naglasila da je ovo prvi put da nakon izdvajanja iz EPS-a, Elektrodistribucija Srbije“ dobije svoj kolektivni ugovor koji se odnosi samo na zaposlene u ovom preduzeću.

„Pri izradi kolektivnog ugovora uzete su u obzir sve specifičnosti pretežne delatnosti u preduzeću Elektrodistribucija Srbije i njegove organizacione strukture kako bi se detaljnije definisale prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih, a posebna pažnja posvećena je bezbednosti i zdravlju na radu. Potpisivanje trogodišnjeg kolektivnog ugovora značiće dodatnu sigurnost za više od 8.700 zaposlenih, kao i jasnija pravila za rad sindikata u ovom preduzeću“, rekla je Handanović Đedović.

U Transnafti koja ima oko 170 zaposlenih, izmenom Kolektivnog ugovora omogućava se formiranje vatrogasne jedinice u skladu sa propisima Ministarstva unutrašnjih poslova, čime će se obezbediti visok nivo zaštite skladišnih kapaciteta od požara.

„Ovo preduzeće skladišti više od 120.000 metara kubnih nafte i naftnih derivata i podizanje nivoa zaštite od požara doprinosi većoj sigurnosti snabdevanja tržišta“, navela je ministarka.

  • Sasa

    13.10.2023 #1 Author

    Dajte da ga procitamo

    Odgovori

  • SHALIMAR

    15.10.2023 #2 Author

    Verujem da ce izaci sve na dobro u tom ugovoru..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...