Rok za prijavu ističe 21. avgusta

Potrebna 2.842 popisivača za Popis poljoprivrede 2023.

Srbija

15.8.2023 09:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Potrebna 2.842 popisivača za Popis poljoprivrede 2023. Potrebna 2.842 popisivača za Popis poljoprivrede 2023.
Republički zavod za statistiku (RZS) uputio je javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao popisivača za potrebe sprovođenja Popisa poljoprivrede 2023.... Potrebna 2.842 popisivača za Popis poljoprivrede 2023.

Republički zavod za statistiku (RZS) uputio je javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao popisivača za potrebe sprovođenja Popisa poljoprivrede 2023. koji se sprovodi u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2023. godine.

Za potrebe sprovođenja Popisa biće angažovano 2.842 popisivača, koji imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka.

Od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sva poljoprivredna gazdinstva prema dodeljenom Adresaru poljoprivrednih gazdinstava, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni su da poseduje državljanstvo Republike Srbije, kao i prebivalište ili prijavljeno boravište u našoj zemlji, da ima najmanje 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje, kao i da nije osuđivan, pod istragom i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Podrazumeva se poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) i mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja, naglasio je RZS u javnom pozivu.

Prednost pri izboru imaće kandidati koji poseduju diplomu o stečenom obrazovanju iz oblasti poljoprivrede, koji su učestvovali u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine ili u statističkim akcijama Zavoda iz oblasti poljoprivrede kao i oni koji imaju mogućnost korišćenja sopstvenog vozila za rad u Popisu.

Sa izabranim kandidatima, u zavisnosti od njihovog radnog statusa, zaključuje se Ugovor o privremenim i povremenim poslovima ili Ugovor o dopunskom radu.

„Zavod nije odgovoran za eventualni gubitak ili promenu prava radno angažovanog lica do koje može doći usled promene njegovog radnopravnog statusa i ostvarivanja naknade za rad“, upozorio je RZS.

Kandidati se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, koja će biti aktivna od danas (utorak 15. avgust) do ponedeljka 21. avgusta 2023. godine do 20.00 časova.

Rang lista prijavljenih kandidata za popisivače, po opštinama, objavljuje se 22. avgusta 2023. godine na veb-sajtovima Zavoda stat.gov.rs i popispoljoprivrede.stat.gov.rs.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...