sadržaji za masovni turizam na popularnoj planini

Predstavljen projekat „Novi Zlatibor – vizija budućnosti“

BiznisSrbijaTurizam

5.12.2023 18:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Predstavljen projekat „Novi Zlatibor – vizija budućnosti“ Predstavljen projekat „Novi Zlatibor – vizija budućnosti“
Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je u utorak da se ta opština opredelila za masovni turizam na Zlatiboru i da je pred njom druga... Predstavljen projekat „Novi Zlatibor – vizija budućnosti“

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je u utorak da se ta opština opredelila za masovni turizam na Zlatiboru i da je pred njom druga faza razvoja tog modela, projekat „Novi Zlatibor – vizija budućnosti“.

„Predstoji nam gradnja ‘novog Zlatibora’, izgradnja golf terena, sportskih terena i zabavnih sadržaja koje savremeni turisti traže“, rekao je Stamatović na predstavljanju tog projekta, kojim su planirani novi sadržaji na vrhu Tornika i nove trase gondolske žičare od vrha Tornika do Pribojske Banje, prenosi Beta.

Dodao je da Čajetina u privlačenju turista najviše koristila iskustva skandinavskih zemalja „jer su oni izuzetno praktični“.

„Strategiju razvoja koja je urađena 2004. godine, uz našu stručnu pomoć uradio je norveški institut Niva i tada su nas pitali za koji vid turizma hoćemo da se opredelimo u našim strateškim planovima, a mi smo se opredelili za masovnost, jer su u svakom poslu profit i zarada upravo u masovnosti“, istakao je Stamatović i dodao da se nada da će Zlatibor vrlo brzo postati svetska turistička destinacija.

„Trudićemo se da radimo u opštem interesu, da pomognemo svojoj državi i lokalnom stanovništvu, tu gde mi živimo i gde dobijamo podršku za sve ovo što radimo“, rekao je Stamatović.

Predstavljanju projekta „Novi Zlatibor – vizija budućnosti“ prisustvovao je ministar omladine i turizma Husein Memić koji je rekao da će razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić da se formira vladina resorna grupa koja će biti zadužena za razvoj turizma na toj planini.

  • SHALIMAR

    5.12.2023 #1 Author

    Savrseno,nema sta,!

    Odgovori

  • Sindi

    6.12.2023 #2 Author

    Katastrofa. Upropastili prirodu

    Odgovori

  • jevtić

    6.12.2023 #3 Author

    Lepoo

    Odgovori

  • DUCA

    12.12.2023 #4 Author

    Gradnjom upropastili Zlatibor.

    Odgovori

  • ZELJKA

    13.12.2023 #5 Author

    Super.

    Odgovori

  • DASHA

    16.12.2023 #6 Author

    Najbolje bi bilo da se promeni i naziv planine u “Novi Zlatibor” ili nesto tome slicno, jer od onog prelepog nekadasnjeg Zlatibora nije ostalo nista (osim mesta na kojem se nalazi).

    Odgovori

  • MASVIDAL

    24.12.2023 #7 Author

    Upropastili planinu, haos

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...