Raspisan javni konkurs za bespovratna sredstva

Preduzetnicama u Zrenjaninu pet miliona dinara za podsticaj poslovanja

PreduzetnikSrbija

3.11.2023 14:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Preduzetnicama u Zrenjaninu pet miliona dinara za podsticaj poslovanja Preduzetnicama u Zrenjaninu pet miliona dinara za podsticaj poslovanja
Grad Zrenjanin raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva u 2023. godini, za šta je... Preduzetnicama u Zrenjaninu pet miliona dinara za podsticaj poslovanja

Grad Zrenjanin raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva u 2023. godini, za šta je izdvojeno pet miliona dinara.

Novac je namenjen za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašina, opreme ili specijalizovanog alata, kao i za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala.

Sredstva se odobravaju za nabavku opreme u visini od 50.000 dinara do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75 odsto kupovne vrednost, dok se za nabavku repromaterijala odobravaju sredstva u visini od 30.000 dinara do najviše 150.000 dinara, takođe do 75 odsto kupovne vrednosti, prenosi agencija Beta.

Jedan privredni subjekat može na ovom pozivu učestvovati samo sa jednom prijavom i dozvoljava se da konkuriše za obe namene, ali tako da iznos dodeljenih sredstava ne prelazi maksimalni iznos od 200.000 dinara.

Pravo za podnošenje prijave imaju mali i mikro privredni subjekti i preduzetnice sa sedištem na teritoriji grada Zrenjanina i koji su upisani u registar Agencije za privredne registre pre 1. oktobra ove godine.

Rok za predaju dokumentacije je 17. novembar.

Ovo je treći put da Grad Zrenjanin raspisuje takav konkurs, na prvom iz 2021. godine za podsticaje preduzetnicama bilo je opredeljeno dva miliona, a prošle godine je zbog većeg interesovanja iznos uvećan na pet miliona dinara i ugovor je potpisan sa 25 korisnica.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...