Traženo povećanje plata za 10 odsto

Prekinuta obustava rada u Galenici, štrajkači kažu da su zahtevi ispunjeni

Srbija

26.3.2024 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Prekinuta obustava rada u Galenici, štrajkači kažu da su zahtevi ispunjeni Prekinuta obustava rada u Galenici, štrajkači kažu da su zahtevi ispunjeni
Nakon šest dana obustave rada Štrajkački odbor Sindikata Nezavisnost Galenika a.d. sa menadžmentom te fabrike u Zemunu potpisao je sporazum o prekidu štrajka. Sporazum... Prekinuta obustava rada u Galenici, štrajkači kažu da su zahtevi ispunjeni

Nakon šest dana obustave rada Štrajkački odbor Sindikata Nezavisnost Galenika a.d. sa menadžmentom te fabrike u Zemunu potpisao je sporazum o prekidu štrajka.

Sporazum je potpisan oko 18 časova u ponedeljak a štrajkači su, kako je rečeno, zadovoljni njegovom sadržinom jer je njihov zahtev, u nešto korigovanoj formi, ispunjen, saznaje Danas.

Podsećanja radi, oko 250 zaposlenih u Galenici započelo je štrajk u ponedeljak 18.marta zahtevajući da im vlasnik, brazilska kompanija EMS, poveća plate za 10 odsto u odnosu na visinu prosečne zarade u fabrici.

Odluku o obustavi rada štrajkači su obrzložili time da su, kako tvrde, aktuelne zarade u Galenici ispod proseka u toj grani privrede te da je stoga njihov zahtev za povećanje plata opravdan jer je inflacija prošle godine bila 12 odsto pa je nužno da iznos plata bude takav da obezbedi pristojan život zaposlenih.

Tagovi
SRBIJA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...