Deo zaposlenih nastaviće da radi u ostalim članicama nexe grupe

Prestaje proizvodnja keramičkih pločica u fabrici Polet – Keramika

Srbija

5.9.2023 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prestaje proizvodnja keramičkih pločica u fabrici Polet – Keramika Prestaje proizvodnja keramičkih pločica u fabrici Polet – Keramika
U fabrici Polet – Keramika u Novom Bečeju polovinom septembra biće obustavljena proizvodnja keramičkih pločica. U zvaničnom saopštenju Nexe Grupe, vlasnice novobečejskog preduzeća, objavljeno... Prestaje proizvodnja keramičkih pločica u fabrici Polet – Keramika

U fabrici Polet – Keramika u Novom Bečeju polovinom septembra biće obustavljena proizvodnja keramičkih pločica.

U zvaničnom saopštenju Nexe Grupe, vlasnice novobečejskog preduzeća, objavljeno je da na dan 15.09.2023. prestaje proizvodnja u pogonu na severu Srbije.

“Nexe Grupa je krajem 2022. godine usvojila je strategiju za razdoblje 2022-2030, kako bi bila spremnija na aktuelne tržišne okolnosti i osigurala dugoročan razvoj i održivost poslovanja. Strategijom su definisana područja kroz koja će Nexe stvarati dodatnu vrednost, među kojima je i tržišna orijentisanost koja podrazumeva i optimizaciju poslovnog portfelja, što će biti realizovano i kroz ovu odluku”, piše u saopštenju.

POLET-KERAMIKA DOO NOVI BEČEJ

ŽELEZNIČKA 13, 23272, Novi Bečej, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
10.284.438,43 (2022)
Broj zaposlenih:
150 (2022)

Najvažnije, prema ovoj odluci “predviđeno je da deo radnika svoj radni odnos nastavi u ostalim članicama Nexe Grupe u Srbiji, dok će ostatku zaposlenih biti ponuđene adekvatne otpremnine. Istovremeno, Polet – Keramika d.o.o. će nastavljati da ispunjava sve preuzete obaveze prema kupcima i dobavljačima.” 

Kako je saopšteno, uprava grupacije intenzivno razmatra alternative za ovu proizvodnu lokaciju, uključujući i razvoj novih proizvodnih delatnosti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...