Pod lupom regulatora Polet-keramika iz Novog Bečeja

Komisija pokrenula postupak na tržištu veleprodaje keramičkih pločica u Srbiji

BiznisSrbijaVesti

17.5.2022 11:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Komisija pokrenula postupak na tržištu veleprodaje keramičkih pločica u Srbiji Komisija pokrenula postupak na tržištu veleprodaje keramičkih pločica u Srbiji
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv firme Polet-keramika Novi Bečej. Kako je objavljeno na sajtu... Komisija pokrenula postupak na tržištu veleprodaje keramičkih pločica u Srbiji

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv firme Polet-keramika Novi Bečej.

Kako je objavljeno na sajtu Komisije za zaštitu konkurencije, biće ispitano postojanje restriktivnih sporazuma kojima se ograničava konkurencija na tržištu veleprodaje keramičkih pločica u Srbiji.

Komisija je obavila nenajavljeni uviđaj u Polet-keramici, a obavila je i analizu stanja konkurencije u kanalima distribucije keramičkih pločica i sanitarija. Pribavljeni su ugovori o kupoprodaji koje je Polet-keramika sklapala sa kupcima za dalju prodaju.

„Analizom ugovora, njihovih priloga i aneksa, uočene su odredbe koje upućuju na postojanje prakse poznate kao utvrđivanje cena u daljoj prodaji od strane proizvođača/prodavca, kojom se kupac ograničava da samostalno i nezavisno donosi poslovne odluke koje se odnose na cenovnu politiku, što je restriktivni sporazum koji predstavlja povredu konkurencije“, navedeno je u saopštenju državne institucije.

Komisija je pozvala sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju činjeničkog stanja u ovom postupku, da joj ih dostave.

POLET-KERAMIKA DOO NOVI BEČEJ

ŽELEZNIČKA 13, 23272 Novi Bečej , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
7.421.818,46 (2021)
Broj zaposlenih:
146 (2021)
  • GOCA BG

    17.5.2022 #1 Author

    Cim je pokrenut postupak,nesto ne rade kako treba…

    Odgovori

  • kaćica

    17.5.2022 #2 Author

    Dobar potez sto se tice plocica.

    Odgovori

  • Milisavka

    23.5.2022 #3 Author

    Zanima me šta su uspeli sa pločicama raditi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...