odluka o gašenju proizvodnje doneta je prošle godine

Uniprom obećao šest plata radnicima Kombinata aluminijuma Podgorica, isplatio dve

PoslovanjeRegionVesti

17.5.2022 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Uniprom obećao šest plata radnicima Kombinata aluminijuma Podgorica, isplatio dve Uniprom obećao šest plata radnicima Kombinata aluminijuma Podgorica, isplatio dve
Predsednica Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore Sandra Obradović saopštila je za Portal RTCG da je Unirom prestao da plaća grupi bivših radnika... Uniprom obećao šest plata radnicima Kombinata aluminijuma Podgorica, isplatio dve

Predsednica Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore Sandra Obradović saopštila je za Portal RTCG da je Unirom prestao da plaća grupi bivših radnika Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) 450 evra mesečno, na koliko se ranije bio obavezao, na taj način što je isplatio dve plate po 450 evra, iako je dato obećanje da će plaćati taj iznos svakog meseca u prvoj polovini godine.

„Napominjem da je to dobra volja vlasnika Uniproma, nema formalne obaveze, ali obećanje je bilo takvo“, rekla je Obradović.

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović krajem prošle godine, kada je potvrdio da je doneta odluka o gašenju prozvodnje u Kombinatu aliminujuma Podgorica jer sa Elektroprivredom Crne Gore (EPCG) nije došlo do dogovora o ceni struje koja bi za nju bila prihvatljiva, obećao je da će svim radnicima koje je otpustio, a koji nisu ispunili uslove za penziju, isplaćivati po 450 evra u tokom šest meseci.

Pravo na te naknade trebalo je da dobije oko nekoliko stotina bivših radnika KAP-a.

Obradović je za RTCG rekla da je grupa bivših radnika KAP-a tražila da se hitno sastanu sa ministrom rada i socijalnog staranja Admirom Adrovićem.

„Očekujemo odgovor što pre, imajući u vidu da je situacija u kojoj su radnici dramatična i da već mesecima nemaju prihode. Tako da verujemo da će ministar brzo odgovoriti na naš zahtev“, poručila je Adrović.

  • ZVEZDICA01

    17.5.2022 #1 Author

    Obećanje ludom radovanje!

    Odgovori

  • Emilija

    17.5.2022 #2 Author

    Obecanja se slabo poatuju u danasnje vreme a posebno u poslovanju

    Odgovori

  • GOCA BG

    17.5.2022 #3 Author

    Vlasnik je sam dao obecanje,trebao bi da isplati sve dogovoreno…

    Odgovori

  • MARA

    17.5.2022 #4 Author

    Biće lepo da ispoštuju..

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    18.5.2022 #5 Author

    samo obećanja i kako se kaže u narodu obećanja ludim radovanja
    nažalost sve to država dozvoljava poslodavcima

    Odgovori

  • TINA

    20.5.2022 #6 Author

    Sigurna sam da ce isplatiti sve

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...