Više šaltera i pasoških kontrola, efikasnije preuzimanje prtljaga

Pri kraju radovi na modernizaciji i proširenju Aerodroma Nikola Tesla

BiznisInfrastrukturaSrbijaTurizam

11.6.2024 15:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Pri kraju radovi na modernizaciji i proširenju Aerodroma Nikola Tesla Pri kraju radovi na modernizaciji i proširenju Aerodroma Nikola Tesla
Privode se kraju radovi na rekonstrukciji, modernizaciji i proširenju Aerodroma Nikola Tesla, saopštila je kompanija Vinci. U odnosu na prethodnu letnju sezonu, koju je... Pri kraju radovi na modernizaciji i proširenju Aerodroma Nikola Tesla

Privode se kraju radovi na rekonstrukciji, modernizaciji i proširenju Aerodroma Nikola Tesla, saopštila je kompanija Vinci. U odnosu na prethodnu letnju sezonu, koju je obeležio rekordan obim saobraćaja, realizovano je “nekoliko ključnih unapređenja koja će od ovog leta doprineti efikasnijoj usluzi i većem komforu što će doprineti boljem iskustvu putnika.”

Kompanija je saopštila da će 90 šaltera za registraciju, umesto prošlogodišnjih 57, biti tokom ove letnje sezone na raspolaganju avio-kompanijama i pružaocima usluga zemaljskog opsluživanja. Putnicima u odlasku na raspolaganju je 16 šaltera za pasošku kontrolu granične policije i 12 uređaja za pregled prtljaga sa najsavremenijom tehnologijom koja omogućava da električni uređaji ostanu u ručnom prtljagu tokom pregleda ubrzavajući proces i štedeći vreme.

Prošlog leta, usled tekućih radova bilo je dostupno šest uređaja za bezbednosnu kontrolu putnika, podseća se.

“Nova, glavna free shop prodavnica, čija je površina tri puta veća nego ranije, sa značajno obogaćenim sadržajem i ponudom otvorena je u maju i deo je buduće centralne zone na odlascima, koja će sadržati celine namenjene za zabavu, edukaciju, opuštanje i odmor putnika. Nova centralna zona trenutno je u izgradnji, a sadržaće raznovrsnu komercijalnu ponudu koja predstavlja kombinaciju lokalnih ukusa i poznatih svetskih brendova”, piše u saopštenju.

U zoni dolazaka, pasoška kontrola sada je opremljena sa 13 šaltera, u poređenju sa osam koliko ih je bilo prethodne letnje sezone. U toku su, takođe, radovi na proširenju i modernizaciji zone za preuzimanje prtljaga.

Ove letnje sezone na raspolaganju će biti pet karusela za prtljag i čak tri puta više prostora za putnike u odnosu na prošlogodišnja četiri karusela.                            

Pored navedenog, unapređen i nadograđen je i sistem za upravljanje prtljagom, čime je kapacitet povećan na približno 3.800 komada prtljaga na sat. Sistem je sada povezan sa svim zonama za registraciju i preuzimanje prtljaga, čineći ceo proces efikasnijim kako za putnike tako i za operatere zemaljskog opsluživanja zadužene za opslugu prtljaga.

  • meli77

    11.6.2024 #1 Author

    Barem nećemo se stideti kada nam dođu gosti iz inostrantstva

    Odgovori

  • MARA

    11.6.2024 #2 Author

    Sjajno izgleda

    Odgovori

  • SHALIMAR

    13.6.2024 #3 Author

    Bilo je krajnje vreme da imamo aerodrom ns nekom evropskom nivou

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.