Konferencija InterConnect počinje 26. aprila u Beogradu

Prilika za domaće firme da postanu dobavljači svetskih kompanija

SrbijaU fokusu

19.4.2023 16:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Prilika za domaće firme da postanu dobavljači svetskih kompanija Prilika za domaće firme da postanu dobavljači svetskih kompanija
Privredna komora Srbija (PKS) najavila je da će u Beogradu, 26. i 27. aprila, biti održana konferencija InterConnect na kojoj će više od 150... Prilika za domaće firme da postanu dobavljači svetskih kompanija

Privredna komora Srbija (PKS) najavila je da će u Beogradu, 26. i 27. aprila, biti održana konferencija InterConnect na kojoj će više od 150 predstavnika kompanija iz Srbije i regiona imati priliku da se povežu sa renomiranim kompanijama iz Nemačke, Italije, Švajcarske, Poljske i Švedske, koje posluju u metalskoj i metaloprerađivačkoj, gumarskoj i industriji plastike i inovacija u zdravstvu.

Na skupu će predstavnici velikih, srednjih i malih preduzeća iz Srbije i regiona moći da se povežu sa menadžerima svetskih kompanija koje traže partnere u lancu dobavljača među kojima su thyssenkrupp Automotive, Roche Diagnostics, DBW, EAO, SAG Tubi, Skylotec, Plast-Met i drugih, prenela je agencija Beta.

Jedan od glavnih govornika na InterКonekt konferenciji biće direktor nemačke kompanije thyssenkupp Automotive Ferdinand Viland, koji će ukazati na najaktuelnije teme u međunarodnom poslovanju, primenu i najbolju praksu održivosti i cirkularnosti i ponuditi saradnju potencijalnim lokalnim dobavljačima koji su spremni da partnerski sarađuju sa tom kompanijom, saopštila je PKS.

„Prošle godine sam prvi put posetio Srbiju i Zapadni Balkan i potvrdio ono o čemu sam već čuo – da postoji ogroman potencijal za nove profesionalne i pouzdane partnere koje tražimo“, istakao je Viland koji će na konferenciji govoriti i o nemačkom Zakonu o dju dilidžensu (Due Dilligence) u lancu snabdevanja.

Viland je poručio da očekuje da upozna predstavnike domaćih preduzeća jer je kompanija thyssenkupp Automotive zainteresovana za potencijale Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

Iz PKS su naveli da će globalni menadžer kategorije proizvoda za specijalne projekte Roche Diagnostics Hendrik Hansen na konferenciji predstaviti iskustva održivosti u lancu snabdevanja i približiti aktuelne trendove na primeru poslovanja te švajcarske kompanije.

„Verujemo da možemo da uspostavimo kontakt sa mnogim interesantnim potencijalnim dobavljačima. Štaviše, već sam video primere kompanija za koje verujem da mogu biti veoma interesantne za nas“, rekao je Hansen i dodao da kompanija Roche Diagnostics planira da preseli svoju bazu dobavljača na obližnje destinacije.

InterConnect konferenciju organizuju PKS i kompanija Convestenics, uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi organizacija ACDI/VOCA.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...