traže razgovor sa predsednikom srbije

Proizvođači mleka blokirali raskrsnice ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku

AgrobiznisBiznisSrbija

6.4.2023 11:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Proizvođači mleka blokirali raskrsnice ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku Proizvođači mleka blokirali raskrsnice ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku
Nezadovoljni politikom države prema stočarstvu i ostalim granama poljoprivrede, proizvođači mleka blokirali su u četvrtak ujutru raskrsnice u Ravnom Gaju i Mrčajevcima na putevima... Proizvođači mleka blokirali raskrsnice ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku

Nezadovoljni politikom države prema stočarstvu i ostalim granama poljoprivrede, proizvođači mleka blokirali su u četvrtak ujutru raskrsnice u Ravnom Gaju i Mrčajevcima na putevima koji vode ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku i traže ragovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, Šumadije i Pomoravlja Milija Palamarević, rekao je za Betu da od države traže da utvrdi minimalnu cenu mleka od 65 dinara po litru, za minimum 100 litara dnevno prodatog mleka mlekarama.

„Neke mlekare smanjile su cenu na 30 dinara po litru što ne može da obezbedi opstanak stočara i kasne u isplati i po dva meseca“, rekao je Palamarević.

Dodao je da stočari pred poljoprivrednu setvu nemaju novca i da je 1.300 sela ugašeno, a da će propasti i ostatak ako država ne promeni politiku prema poljoprivredi.

Palamarević je rekao da stočari traže da država donese petogodišnji nacionalni plan razvoja i zaštite poljoprivrede.

„Ukoliko država misli da spasi poljoprivredu trebalo bi što hitnije da donese nacionalni plan zaštite i razvoja poljoprivrede za period od pet godina. Ukoliko država to ne uradi poljoprivreda će potpuno propasti“, rekao je Palamarević.

To udruženje je prošle nedelje zatražilo razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarskom poljoprivrede Jelenom Tanasković, ali je juče popodne delegaciju poljoprivrednika primila samo Tanasković.

Palamarević je rekao da četiri-pet sati razgovora sa Tanasković i njenim saradnicima nije urodilo konkretnim dogovorom zbog čega najavljeni protest nije odložen.

Blokada raskrsnica poljoprivrednom mehanizacijom počela je u 10 sati i trajaće do 16 sati. Stočarima će se oko podneva pridružiti i poljoprivrednici iz Mačve.

Saobraćaj reguliše policija, vozila se usmeravaju na alternativne puteve, a propuštaju jedino kola Hitne pomoći.

  • MAJA

    7.4.2023 #1 Author

    Mora ih primiti da se problemi resavaju

    Odgovori

  • jevtić

    7.4.2023 #2 Author

    Jedini način da pokažu svoje nezadovoljstvo,očigledno

    Odgovori

  • SHALIMAR

    8.4.2023 #3 Author

    Nemaju drugu opciju,niko im ne izlazi u susret..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...