Usvojena Uredba o utvrđivanju Programa finansijske podrške za prošlogodišnji rod

Proizvođačima suncokreta 2,2 milijarde dinara pomoći

AgrobiznisSrbija

13.1.2023 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Proizvođačima suncokreta 2,2 milijarde dinara pomoći Proizvođačima suncokreta 2,2 milijarde dinara pomoći
Vlada Srbije usvojila je na sednici dopunjenu Uredbu o utvrđivanju Programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta za prošlogodišnji rod od 2,2 milijarde dinara. Krajem... Proizvođačima suncokreta 2,2 milijarde dinara pomoći

Vlada Srbije usvojila je na sednici dopunjenu Uredbu o utvrđivanju Programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta za prošlogodišnji rod od 2,2 milijarde dinara.

Krajem avgusta 2022. godine usvojila je Uredbu o finansijskoj pomoći proizvođačima suncokreta, kako bi se održala prehrambena bezbednost stanovništva i ublažile posledice rasta cena proizvodnje ove uljarice i suše koja je pogodila poljoprivrednu proizvodnju, navodi se u saopštenju koje prenosi RTS.

Po Uredbi je svako registrovano poljoprivredno gazdinstvo u Srbiji, koje je proizvelo suncokret, imalo pravo na državnu subvenciju od 7,8 dinara po kilogramu ove uljarice, za količine do 200 tona.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije u programu Evropske unije „Horizont Evropa“, okvirnom programu za istraživanja i inovacije.

Imajući u vidu da Sporazum omogućava Republici Srbiji pristupanje budžetu EU za istraživanje, srpske naučno-istraživačke organizacije biće u ravnopravnom položaju sa organizacijama iz zemalja koje su punopravne članice EU, ističe se u saopštenju.

Doneta je i Odluka o obrazovanju Mreže za borbu protiv prevara i upravljanje nepravilnostima u postupanju sa finansijskim sredstvima EU radi efikasnijeg sprovođenja mera i postupaka za prevenciju, kontrolu, otkrivanje i sankcionisanje nepravilnosti i prevara u postupanju sa finansijskim sredstvima EU.

Članovi Mreže se sastaju po potrebi, najmanje jednom u dva meseca.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...