podsticanje klijenata u promociji ekološke i socijalne odgovornosti

Projekat iz Srbije osvojio EBRD nagradu za održivost

SrbijaU fokusu

22.5.2024 12:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Projekat iz Srbije osvojio EBRD nagradu za održivost Projekat iz Srbije osvojio EBRD nagradu za održivost
Projekat „Infrastruktura za budućnost“, kojim je Vlada Srbije aplicirala za kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za proširenje naučno–tehnoloških parkova u Nišu... Projekat iz Srbije osvojio EBRD nagradu za održivost

Projekat „Infrastruktura za budućnost“, kojim je Vlada Srbije aplicirala za kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za proširenje naučno–tehnoloških parkova u Nišu i Čačku, ali i za izgradnju novog u Кruševcu, kao i za BIO4 projekat, dobio je srebrnu nagradu za održivost na godišnjem sastanku EBRD-a, saopštilo je danas Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

EBRD nagradama za održivost podstiče svoje klijenate u promociji ekološke i socijalne odgovornosti, prenosi Beta.

„Više od deset godina ponosni smo što prepoznajemo one koji demonstriraju izvrsnost i posvećenost u upravljanju ekološkim i socijalnim pitanjima, promociji energetske efikasnosti, borbi protiv klimatskih promena i unapređenju inkluzije“, piše na sajtu EBRD-a.

Predstavnici Vlade Srbije i EBRD su u junu prošle godine potpisali u Beogradu ugovor o kreditu u iznosu od 80 miliona evra, od čega je 70 miliona evra namenjeno proširenju dva i izgradnji jednog naučno-tehnološkog parka, a deset miliona evra za izgradnju BIO4 kampusa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.