u projekat se uključilo 250 kompanija i brojni partneri

Projekat „Znanjem do posla“ predstavljen na Eko Infiniti festivalu mladih u Sjenici

SrbijaU fokusu

31.8.2023 12:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Projekat „Znanjem do posla“ predstavljen na Eko Infiniti festivalu mladih u Sjenici Projekat „Znanjem do posla“ predstavljen na Eko Infiniti festivalu mladih u Sjenici
U saradnji sa lokalnom partnerskom organizacijom RRA Kraljevo, projekat „Znanjem do posla“ učestvovao je na nedavno održanom Eko Infiniti festivalu mladih u Sjenici. Festival... Projekat „Znanjem do posla“ predstavljen na Eko Infiniti festivalu mladih u Sjenici

U saradnji sa lokalnom partnerskom organizacijom RRA Kraljevo, projekat „Znanjem do posla“ učestvovao je na nedavno održanom Eko Infiniti festivalu mladih u Sjenici.

Festival nastao sa ciljem promocije kulture, tradicije, muzike i sporta, bio je prilika da se aktuelne projektne inicijative predstave mladima ovog kraja, sa posebnim fokusom na usluge karijernog vođenja i savetovanja (KViS) dostupne kroz Job Info centar Kraljevo, navodi se u saopštenju.

„Mladi posetioci festivala su imali priliku da direktno dožive takozvano VR iskustvo, koje je razvijeno kroz E2E projekat i istraže svoje profesionalne sklonosti na inovativan način. Naročito zadovoljstvo izazvala je interakcija sa karijernim savetnicima iz Job Info centra Kraljevo, koji su bili prisutni na festivalu. Posetioci su imali priliku da postavljaju pitanja, razgovaraju o svojim profesionalnim ciljevima i dobiju dragocene smernice koje će im pomoći u oblikovanju uspešne karijere. Takođe, kroz Way Fi kviz, mladi su imali priliku da istraže svoje interesovanja i sklonosti kako bi bolje razumeli svoje potencijale na polju zapošljavanja“, istaknuto je u saopštenju.

Na otvaranju festivala obratila se i Saskia Salcman, zamenica ambasadora Švajcarske u Srbiji, koja je istakla posvećenu podršku Švajcarske i nastojanja da osnaži mlade ljude u Srbiji na njihovom karijernom putu.

Kroz realizaciju projekta Znanjem do posla do sada je gotovo 27.000 mladih je koristilo usluge karijernog vođenja i savetovanja u proteklih osam godina. Više od 1.600 polaznika programa završilo je obuku na radnom mestu, a čak 77 odsto polaznika obuka se zaposlilo.

Prepoznavajući značaj umrežavanja, u projekat se uključilo i 250 kompanija kao i brojni partneri iz javnog i civilnog sektora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.