Rok za prijavu 8. septembar

UniCredit Fondacija izdvaja tri miliona evra za obrazovanje u Srbiji

SrbijaVesti

21.8.2023 13:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

UniCredit Fondacija izdvaja tri miliona evra za obrazovanje u Srbiji UniCredit Fondacija izdvaja tri miliona evra za obrazovanje u Srbiji
UniCredit Fondacija pozvala je neprofitne organizacije da se do 8. septembra prijave na konkurs „Call for education 2023″ (Poziv za obrazovanje) za koji je... UniCredit Fondacija izdvaja tri miliona evra za obrazovanje u Srbiji

UniCredit Fondacija pozvala je neprofitne organizacije da se do 8. septembra prijave na konkurs „Call for education 2023″ (Poziv za obrazovanje) za koji je izdvojila tri miliona evra namenjen programima koji se bore protiv obrazovnih problema, saopštila je UniCredit banka, a prenosi Beta.

Ovaj konkurs obuhvata države u kojima UniCredit posluje, a pored Srbije, uključuje i Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Češku, Nemačku, Mađarsku, Italiju, Slovačku i Sloveniju.

Kako je istaknuto, cilj inicijative je da identifikuje i podrži programe za škole, za učenike od 11 do 19 godina, koje realizuju neprofitne organizacije, sa posebnom pažnjom na rešavanje ranog napuštanja škole, podsticanje univerzitetskog obrazovanja i sticanje adekvatnih veština za ulazak na tržište rada.

Predsednik Izvršnog odbora UniCredit Fondacije Andrea Orćel (Andrea Orcel) izjavio je da je obrazovanje osnovna pokretačka snaga za budućnost Evrope, te da institucija u kojoj radi teži da dosledno identifikuje i podrži mlade talente u zajednicama u kojima posluje.

„Ova inicijativa je savršeno usklađena sa posvećenošću Grupe da stalno pruža našim zajednicama priliku da napreduju i unapređuju se u društvenim aspektima, u skladu sa ESG strategijom i strateškim planom banke“, rekao je on.

Predsednik Izvršnog odbora UniCredit banke u Srbiji Nikola Vuletić potvrdio je da je UniCredit banci obrazovanje jedno od ključnih postulata poslovanja.

„Zadovoljstvo mi je što je naša banka u Srbiji deo ovog projekta UniCredit Fondacije, naročito imajući u vidu da smo godinama unazad upravo na taj način uspevali da pružimo podršku različitim neprofitnim organizacijama širom naše zemlje“, rekao je Vuletić.

Do kraja oktobra 2023. godine, posebno osnovana komisija izabraće oko 20 pobedničkih projekata, određujući i iznos same podrške.

  • REA

    21.8.2023 #1 Author

    Svaka cast ako je tako i ako bude efekta

    Odgovori

  • SHALIMAR

    21.8.2023 #2 Author

    Da budu primer i drugima…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...