Predstavljena WoCa faktoring platforma

UniCredit i Privredna komora za digitalizaciju privrede

InovacijePreduzetnikSrbijaVesti

26.9.2022 17:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

UniCredit i Privredna komora za digitalizaciju privrede UniCredit i Privredna komora za digitalizaciju privrede
UniCredit banka i Privredna komora Srbije organizovale su konferenciju pod nazivom “Digitalizacija – budućnost sektora privrede”, koja je okupila više od 100 klijenata, privrednika... UniCredit i Privredna komora za digitalizaciju privrede

UniCredit banka i Privredna komora Srbije organizovale su konferenciju pod nazivom “Digitalizacija – budućnost sektora privrede”, koja je okupila više od 100 klijenata, privrednika i partnera banke, kao i članice komore.

Konferencija je održana uživo u prostorijama Privredne komore Srbije, gde su ugledni privrednici iz naših najvećih kompanija imali prilike da razmene iskustva i izazove, ali i da se upoznaju sa novim trendovima kada je reč o digitalizaciji i simplifikaciji procesa u sektoru privrede.

Dodatno, UniCredit banka, kao jedna od vodećih banaka u Srbiji predstavila je jedinstvenu faktoring platformu WoCa, koja omogućava savetovanje klijenata u oblasti upravljanja i finansiranja obrtnog kapitala radi održavanja neophodne likvidnosti firmi.

Konferenciju je otvorila Katarina Ocokoljić, sekretar Udruženja finansijskih institucija Privredne komore Srbije koja je istakla značaj digitalizacije i njegove primene u sektoru privrede.

“Finansijski sektor je tradicionalno pionir u primeni novih tehnologija i svojim rešenjima istovremeno podstiče digitalizaciju poslovanja svojih klijenata i održivi razvoj privrede u celini. Prepoznajući značaj digitalizacije i tehnološkog napretka, PKS podržava sve projekte koji doprinose primeni inovativnih tehnoloških rešenja i podizanju efikasnosti privrede kako bi se adekvatno uključila u savremene međunarodne tokove“, navela je ona.

Uvodno obraćanje u ime UniCredit banke imala je Aleksandra Rašić, direktorka Sektora korporativnog i investicionog bankarstva i članica Izvršnog odbora banke.

“Digitalizacija poslovanja u sektoru privrede predstavlja proces koji se u većini velikih kompanija gotovo podrazumeva. Vođeni iskustvom naše grupe i činjenicom da je UniCredit factoring Italia ubedljiv lider na tržištu Italije, smatrali smo da tržište Srbije zaslužuje podjednak kvalitet usluge. Zato smo mi, upravo ovu situaciju, iskoristili da našim klijentima ponudimo novu, jedinstvenu faktoring platformu – WoCa. Želja nam je da predstavimo našim klijentima nove trendove koje kao banka uvodimo, s obzirom na to da smo u segmentu korporativnog-investicionog bankarstva prvi izbor za čak 75 od 100 najvećih kompanija u Srbiji, što sa sigurnošću govori o poverenju koje nam srpske kompanije pružaju”, rekla je Aleksandra Rašić.

Učesnici panela bili su Katarina Ocokoljić iz PKS, Milan Sekulić predstavnik UniCredit Bank Srbija, Irena Brajović iz udruženja Confindustria Srbija, Jovanka Balać iz kompanije Star Import i Petar Petojević iz kompanije Atos.

Milan Sekulić, direktor Odeljenja za finansiranje obrtnih sredstava u UniCredit Bank Srbija, predstavio je WoCa, najsavremeniju e-platformu za procesuiranje faktoring proizvoda.

Platfoma omogućava klijentima da na jednostavan način upravljaju svojim potraživanjima i obavezama, kroz finansijski instrument koji ima za cilj da poveriocima ubrza naplatu potraživanja od dužnika, koja dospevaju sa odloženim rokom plaćanja.

WoCa platforma u sebi integriše mogućnost da i klijent, kao i njegovi partneri mogu da neposredno sa svojih računara pristupaju sistemu, da brzo i jednostavno komuniciraju sa bankom i autorizuju zahteve. Njena efektivnost najbolje se ogleda u velikoj uštedi vremena, smanjenju birokratije i neuporedivo bržem procesu isplate sredstava.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...