inovacije u plaćanjima i bolje digitalno iskustvo za klijente

UniCredit i Mastercard najavili globalno proširenje partnerstva

BankeNovacSrbijaSvet

26.5.2023 18:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

UniCredit i Mastercard najavili globalno proširenje partnerstva UniCredit i Mastercard najavili globalno proširenje partnerstva
UniCredit grupa i Mastercard su danas najavili globalno proširenje svog partnerstva, a ovo je prvi put da je neka komercijalna banka kreirala strategiju jedne... UniCredit i Mastercard najavili globalno proširenje partnerstva

UniCredit grupa i Mastercard su danas najavili globalno proširenje svog partnerstva, a ovo je prvi put da je neka komercijalna banka kreirala strategiju jedne kartice za više tržišta u ovom obimu u Evropi, navodi se u saopštenju.

„Sporazum postavlja temelje za početak snažnog partnerstva, koji je u skladu sa ‘Unlocked’ strategijom UniCredita. Jednim sporazumom se spaja sposobnost UniCredit grupe da iskoristi snagu svojih 13 banaka, sa stručnošću kompanije Mastercard na polju kartičnih plaćanja. Ovo značajno proširenje saradnje između kompanija će osigurati inovacije u plaćanjima, i bolje digitalno iskustvo za klijente“, naveo je UniCredit, prenosi Beta.

Proširenje saradnje omogućava UniCredit grupi da ponudi izbor za sve potrebe korisnika kartica, pružajući pojednostavljene opise ključnih proizvoda, optimizovano digitalno iskustvo sa sveobuhvatnim paketom rešenja u okviru aplikacije i razvoj namenskog pristupa za inovacije, proširujući izbor načina plaćanja za klijente, uz mogućnost korišćenja više platformi za plaćanje.

„Ovo partnerstvo predstavlja suštinu ‘Unlocked’ Plana UniCredit grupe i uticaja našeg prisustva na mnogobrojnim tržištima kao jedinstvene ponude u korist naših klijenata. Naš geografski domet i stručnost kompanije Mastercard na ovom prostoru nam omogućava ne samo da optimizujemo naša partnerstva i ugovore, već i da povećamo našu digitalnu, bezbednosnu i ponudu proizvoda za sve postojeće i buduće korisnike naših kartica. Ovo je savršen primer novog načina upravljanja projektima u UniCreditu, koji donosi korist na disciplinovan način svim pravnim licima, koja posluju kao jedna kompanija“, rekao je predsednik Izvršnog odbora UniCredit grupe Andrea Orcel.

Proširenje partnerstva,odnosno ujedinjavanje 13 banaka je deo realizacije „Unlocked“ Plana za 2022-2024 UniCredit grupe, kako bi se stvorila vrednost za UniCredit akcionare na način koji ne zahteva mnogo kapitala, oslanjajući se na svoju evropsku DNK, ali radeći kao ujedinjena grupa.

„UniCredit je naš važan partner već mnogo godina. Zajedno smo stvorili prava rešenja koja pomažu ljudima i kompanijama širom Evrope. Ova proširena saradnja će se osloniti na to iskustvo, i doneti inovacije svim korisnicima kartica koje izdaje UniCredit“, rekao je glavni izvršni direktor kompanije Mastercard Majkl Mibah (Michael Mibah).

 • DUSAN

  27.5.2023 #1 Author

  Odlična saradnja i bolja usluga za klijente.

  Odgovori

 • REA

  28.5.2023 #2 Author

  Prosperitet banaka i kartica = muka naroda

  Odgovori

 • mile

  28.5.2023 #3 Author

  Odlicna saradnja

  Odgovori

 • PIKSI

  28.5.2023 #4 Author

  Lepa saradnja bice benefita za klijente

  Odgovori

 • Gaga

  28.5.2023 #5 Author

  Dobra saradnja svakako

  Odgovori

 • gagica

  28.5.2023 #6 Author

  Brze i lakse

  Odgovori

 • CIGI

  4.6.2023 #7 Author

  Sve sto je dobro za klijente ,buduce klijente je odlicna investicija.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...