Usluga je dostupna putem novog eKatastra

Proverite koliko vredi vaša nekretnina – RGZ procenio vrednost svih stanova u Srbiji

NekretnineSrbija

12.6.2024 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Proverite koliko vredi vaša nekretnina – RGZ procenio vrednost svih stanova u Srbiji Proverite koliko vredi vaša nekretnina – RGZ procenio vrednost svih stanova u Srbiji
Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je procenio vrednost svih stanova u Srbiji i tu besplatnu informaciju učinio dostupnom za sve profesionalne korisnike,... Proverite koliko vredi vaša nekretnina – RGZ procenio vrednost svih stanova u Srbiji

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je procenio vrednost svih stanova u Srbiji i tu besplatnu informaciju učinio dostupnom za sve profesionalne korisnike, a uskoro i za sve građane Srbije.

„Sada svi mogu da dobiju informaciju o procenjenoj vrednosti svojih nepokretnosti i to putem novog eKatastra na portalu digitalnih usluga RGZ-a čime je postavljen i treći od ukupno četiri stuba katastra za 21. vek“, naveo je RGZ, prenela je Beta.

Procena je, kako je navedeno, urađena u skladu sa međunarodnim standardima za masovnu procenu vrednosti nepokretnosti „čime RGZ postavlja nove standarde u transparentnosti i pouzdanosti podataka„. Implementacija ove usluge donosi brojne prednosti, među kojima je smanjuje mogućnosti manipulacija i spekulacija.

Reforma katastra i razvoj ovih usluga urađeni su u okviru projekta „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“, koji Vlada Srbije sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom.

  • meli77

    12.6.2024 #1 Author

    Super je znaćemo tačno šta imamo i koliko to vredi

    Odgovori

  • Jj992

    12.6.2024 #2 Author

    Zanimljivo

    Odgovori

  • MIKIMILE

    12.6.2024 #3 Author

    Korisna stvar

    Odgovori

  • ELLA

    13.6.2024 #4 Author

    Procena je jedno a stanje na trzistu diktira zakon ponude i potraznje

    Odgovori

  • MAJA

    14.6.2024 #5 Author

    Odlično, da znamo i sami jer često nismo tačni u proceni

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.