Usluga je dostupna putem novog eKatastra

Proverite koliko vredi vaša nekretnina – RGZ procenio vrednost svih stanova u Srbiji

NekretnineSrbija

12.6.2024 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Proverite koliko vredi vaša nekretnina – RGZ procenio vrednost svih stanova u Srbiji Proverite koliko vredi vaša nekretnina – RGZ procenio vrednost svih stanova u Srbiji
Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je procenio vrednost svih stanova u Srbiji i tu besplatnu informaciju učinio dostupnom za sve profesionalne korisnike,... Proverite koliko vredi vaša nekretnina – RGZ procenio vrednost svih stanova u Srbiji

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je procenio vrednost svih stanova u Srbiji i tu besplatnu informaciju učinio dostupnom za sve profesionalne korisnike, a uskoro i za sve građane Srbije.

„Sada svi mogu da dobiju informaciju o procenjenoj vrednosti svojih nepokretnosti i to putem novog eKatastra na portalu digitalnih usluga RGZ-a čime je postavljen i treći od ukupno četiri stuba katastra za 21. vek“, naveo je RGZ, prenela je Beta.

Procena je, kako je navedeno, urađena u skladu sa međunarodnim standardima za masovnu procenu vrednosti nepokretnosti „čime RGZ postavlja nove standarde u transparentnosti i pouzdanosti podataka„. Implementacija ove usluge donosi brojne prednosti, među kojima je smanjuje mogućnosti manipulacija i spekulacija.

Reforma katastra i razvoj ovih usluga urađeni su u okviru projekta „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“, koji Vlada Srbije sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom.

 • meli77

  12.6.2024 #1 Author

  Super je znaćemo tačno šta imamo i koliko to vredi

  Odgovori

 • Jj992

  12.6.2024 #2 Author

  Zanimljivo

  Odgovori

 • MIKIMILE

  12.6.2024 #3 Author

  Korisna stvar

  Odgovori

 • ELLA

  13.6.2024 #4 Author

  Procena je jedno a stanje na trzistu diktira zakon ponude i potraznje

  Odgovori

 • MAJA

  14.6.2024 #5 Author

  Odlično, da znamo i sami jer često nismo tačni u proceni

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.