Nezaboravno vozačko iskustvo na stazi NAVAK

Radost slobode za volanom uz profesionalnog instruktora

AutomobiliLifestyleSrbijaZanimljivosti

5.2.2022 15:11 Autor: Stanislav Stanišić 6

Radost slobode za volanom uz profesionalnog instruktora Radost slobode za volanom uz profesionalnog instruktora
Ako ste oduvek želeli da osetite kako izgleda biti za volanom nekog od Porsche modela i da se oprobate u sportskoj vožnji na profesionalnoj... Radost slobode za volanom uz profesionalnog instruktora

Ako ste oduvek želeli da osetite kako izgleda biti za volanom nekog od Porsche modela i da se oprobate u sportskoj vožnji na profesionalnoj stazi, sada više ne morate ići iz naše zemlje. Naime, svi zainteresovani mogu da provozaju Porsche automobile uz prvog srpskog sertifikovanog Porsche instruktora sportske vožnje, bivšeg automobilistu Andreja Kulundžića.

„Po završetku trkačke karijere nastavio sam saradnju sa Porscheom i projekat Performance driving nametnuo se kao sasvim logičan nastavak“, kaže Kulundžić u razgovoru za Biznis.rs.

On dodaje da je u skladu sa pozitivnim iskustvima projekta Porsche experience u svetu pokrenuo Performance driving u Srbiji u saradnji sa NAVAK akademijom, gde uz njegovu pomoć i podršku svi zainteresovani mogu da se oprobaju u sportskoj vožnji Porsche-a na profesionalnoj stazi.

Na raspolaganju je kompletna gama Porsche automobila, a odnedavno postoji mogućnost i team buildinga za grupe do 25 ljudi. Kulundžić navodi da je interesovanje neverovatno i u ovim zimskim mesecima i da su kapaciteti bukirani najmanje mesec dana unapred.

„Zainteresovanih ima iz svih starosnih kategorija – od mladih koji se takmiče i voze dobre automobile do starijih koji poseduju neki od automobila marke Porsche ili neki drugi sportski automobil i žele da usavrše tehniku vožnje, jer su svesni da tako brz automobil nije baš jednostavan za vožnju, a samim tim je i opasan“, prenosi Kulundžić.

Foto: Performance driving

Postoje različiti tipovi obuke i klijenata, pa su na taj način koncipirani i treninzi. Zajedničko im je to da je instruktor uvek pored vas. Među predloženim programima su „start engine“, koji traje dva sata i u zavisnosti od modela Porsche-a košta od 499 do 699 evra, zatim „advanced“ od 400 evra za jedan sat i „race“ na modelu Porsche 911 GT3 RS sa cenom od 1.000 evra za jedan sat vožnje.

Naš sagovornik posebno ističe karakteristike staze Navak koja je specijalizovana za najširi spektar vozačkih treninga i prva je namenski izgrađena auto-moto staza u Srbiji.

Specifičnost centra Navak u Subotištu je glavni pravac dužine 1.150 metara, gde može da se dostigne maksimalna brzina od 300 km/h, a zbog svoje specifične konfiguracije staza obezbeđuje maksimalnu bezbednost vozača budući da mesta na kojima se najčešće čine greške imaju široke zone za izletanje i potpuno su ravne, čime se izbegavaju eventualne dodatne posledice po vozača i vozilo u kritičnim trenucima. Sa dužinom kruga od tri kilometra, širinom staze od 10 do 15 metara i 16 raznovrsnih krivina predstavlja idealno mesto za sticanje i unapređenje veštine vrhunske kontrole automobila.

„Sa svim ovim karakteristikama staza Navak dopušta neke stvari koje ne možete da probate na regularnim putevima i potpuno je sigurna i obezbeđena. Sve što ti se desi na stazi, a u okvirima je normalne vožnje, bolje da ti se desi tamo nego u saobraćaju“, ocenjuje Kulundžić.

On kaže da ovde svaki vozač ima priliku da na test stavi svoje vozačke veštine, isproba brzu vožnju, uvežba tehniku i oseti istinsku radost slobode za volanom.

„Posebno preporučujem svakom ko planira da vozi sportski automobil da dođe na stazu i u kontrolisanim uslovima isproba svoje vozačke, ali i granice automobila u kriznim situacijama. Na kraju, mislim da NAVAK ima značajan uticaj na razvoj kulture sportske vožnje u našoj zemlji“, zaključuje Kulundžić.

  • Anna

    5.2.2022 #1 Author

    Odlična ideja ali lično mislim da će iznos da ograniči posetu zainteresovanih na one koji će iskoristiti priliku da usavrše nasilničku vožnju.

    Odgovori

  • TINa

    6.2.2022 #2 Author

    Na radost mnogih, da probaju, da dozive, da ih mine zelja, pa da donesu konacnu odluku

    Odgovori

  • VILENJAK

    6.2.2022 #3 Author

    Samo ako Leposava ide sa mnom… 😄

    Odgovori

  • GAGA

    6.2.2022 #4 Author

    Verujem da imaju i druge automobile, osim Porsea, na kojima se itekako mogu oprobati svi oni koji su zeljni avanture, naravno po nizim cenama

    Odgovori

  • STRELAC

    7.2.2022 #5 Author

    NAVAK je nacionalna vozacka akademija.Imaju razne programe kao sto je voznja po ledu,bezbedna voznja i sl.Kosta ali vredi.

    Odgovori

  • JANA

    26.4.2022 #6 Author

    Adrenalinski zavisnici znaju o cemu je rec ,vredi probati ,nezaboravno iskustvo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...