Posao vredan 387 miliona dinara

Raspisan tender za izgradnju graničnog prelaza Kusjak na Đerdapu

BiznisInfrastrukturaSrbija

8.12.2023 09:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Raspisan tender za izgradnju graničnog prelaza Kusjak na Đerdapu Raspisan tender za izgradnju graničnog prelaza Kusjak na Đerdapu
Republička direkcija za imovinu raspisala je javnu nabavku za radove na izgradnji graničnog prelaza Kusjak, a vrednost posla procenjena je na 387 miliona dinara,... Raspisan tender za izgradnju graničnog prelaza Kusjak na Đerdapu

Republička direkcija za imovinu raspisala je javnu nabavku za radove na izgradnji graničnog prelaza Kusjak, a vrednost posla procenjena je na 387 miliona dinara, bez PDV-a, objavila je eKapija.

Lokacija graničnog prelaza je na putu preko brane glavnog hidroenergetskog i plovidbenog sistema Đerdap 2, na 863 kilometru reke Dunav kod Prahova. Granični prelaz Kusjak određen je kao drumski granični prelaz za međunarodni putnički i teretni saobraćaj.

Na graničnom prelazu planirano je da budu dve trake za pregled putničkih vozila minimalne širine 3,75 metara, dve trake za pregled autobuskog prevoza i po dve krajne trake za pregled kamiona za robni transport, što bi granični prelaz Kusjak nakon izgradnje trebalo da svrsta među srednje granične prelaze prema veličini.

U planu je da budu izgrađeni i kontrolni objekat MUP-a i Uprave carina, površine 477 kvadrata, kao i prateći sadržaji, kontrolne kabine, prostor za pregled putničkih vozila i pasoško-carinska kontrola.

Rok za prijavu na tender je 21. decembar.

Rekonstrukcija graničnog prelaza Kusjak najavljena je u januaru 2022. kao deo paketa obnove devet graničnih prelaza, podseća eKapija.

Prethodno je za taj posao bio raspisan tender za projektovanje, a za projektante GP Kusjak izabrane su firme Set Šabac, AG institut Novi Sad i BG Arh Beograd.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...