Ponude se mogu podneti do 25. aprila

Raspisan tender za rekonstrukciju beogradske garaže Masarikova

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbija

17.4.2024 08:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Raspisan tender za rekonstrukciju beogradske garaže Masarikova Raspisan tender za rekonstrukciju beogradske garaže Masarikova
Beogradski Parking servis raspisao je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju garaže Masarikova u istoimenoj ulici u opštini Savski venac, objavila je... Raspisan tender za rekonstrukciju beogradske garaže Masarikova

Beogradski Parking servis raspisao je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju garaže Masarikova u istoimenoj ulici u opštini Savski venac, objavila je eKapija.

Prema postojećem projektnom rešenju objekat funkcioniše sa jednim ulazom i jednim izlazom, ali kako bi se postigao veći komfor korisnika garaže i unapredilo saobraćajno rešenje, u okviru izrade tehničke dokumentacije u planu je projektovanje dva izlaza i dva ulaza u garažu.

U dokumentaciji stoji i da je potrebno predvideti još jedan ulaz i jedan izlaz iz garaže u cilju poboljšanja usluge parkiranja i brzog i efikasnog rešavanja ekscesnih situacija, poput iznenadnog otkazivanja opreme ili kvara.

“ Za realizaciju predloženog rešenja, nisu predviđene intervencije na osnovnoj konstrukciji objekta (prefabrikovana, prednapregnuta) već samo manji betonski i armiranobetonski radovi na rušenju pregradnih zidova lokala i izradi novih izlaznih rampi“, pojašnjava se u dokumentaciji.

Dodaje se da se novim funkcionalnim rešenjem pri izradi novih izlaza ukida prizemna etaža lokala broj 1, dok je funkciju lokala 2 potrebno preprojektovati u novi sadržaj – toalete za korisnike garaže (muški, ženski, beba servis) i stepenišni prostor za vezu sa spratnom etažom lokala (sa pogledom ka izlaznim rampama i Marikovoj ulici), piše eKapija.

Spratni deo oba lokala potrebno je preprojektovati u kancelarijski prostor i opremiti za rad četvoro zaposlenih u delu od novoformiranog stepenišnog prostora, ističe se u dokumentaciji.

U garaži je predviđeno ukidanje individualnog stepeništa, otvora u ploči koji su služili za internu komunikaciju između prizemnih i spratnih delova lokala.

Planirano je i ukidanje zoniranih parking mesta u sklopu Masarikove ulice, čitavom dužinom fasadnog fronta javne garaže.

Kako je naglašeno, treba predvideti i ostavljanje instalacija za postavljanje pet naplatnih stanica u slobodnom pešačkom prostoru pored izlaznih saobraćajnica – u pešačkoj zoni (sve postojeće stanice će biti premeštene na jedno mesto u pešačkoj zoni).

Na fasadi u zoni lokala u planu su minimalne intervencije i to samo one koje bi omogućile funkcionalno poboljšanje objekta i mnogo veći komfor i bezbednost korisnika, stoji u tenderu na koji je ponude mogu podneti do 25. aprila.

  • LENA

    17.4.2024 #1 Author

    Nadam se da će rekonstrukcija garaže Masarikova doneti veći komfor i bezbednost korisnicima, kao i efikasnije rešenje za parkiranje.

    Odgovori

  • SABRINA

    17.4.2024 #2 Author

    Izgleda kao izmišljena rekonstrukcija.

    Odgovori

  • Vale

    21.4.2024 #3 Author

    To je I neophodno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...