Procenjena vrednost posla 25 miliona dinara

Raspisana prva javna nabavka za Akvatik centar u okviru projekta EXPO 2027

InfrastrukturaSrbija

18.6.2024 16:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Raspisana prva javna nabavka za Akvatik centar u okviru projekta EXPO 2027 Raspisana prva javna nabavka za Akvatik centar u okviru projekta EXPO 2027
Preduzeće SPV Akvatik centar raspisalo je prvu nabavku u okviru projekta EXPO 2027, a radi se o izradi urbanističko-tehničke dokumentacije za potrebe ishodovanja lokacijskih... Raspisana prva javna nabavka za Akvatik centar u okviru projekta EXPO 2027

Preduzeće SPV Akvatik centar raspisalo je prvu nabavku u okviru projekta EXPO 2027, a radi se o izradi urbanističko-tehničke dokumentacije za potrebe ishodovanja lokacijskih uslova za izgradnju Akvatik centra u Sručinu.

Procenjena vrednost posla je 25 miliona dinara, bez PDV, a nabavka je objavljena na Portalu javnih nabavki. Reč je o arhitektonskim, inženjerskim uslugama i uslugama planiranja, prenosi N1.

Uslovi da bi preduzeće moglo da konkuriše za ovaj posao je da je u protekle tri godine imalo ukupne prihode veće od 50 miliona dinara. Zatim, da je poslovalo bez gubitka u 2020, 2021. i 2022. godini, kao i da do trenutka objavljivanja ovog poziva , a u poslednje tri godine, nije imalo blokirane račune.

Akvatik centar je najavljen kao centar za vodene sportove, sa bazenima, skakaonicama i, prema rečima ministra finansija Siniše Malog „svim nephodnim stvarima za održavanje i evropskih i svetskih prvenstava u tom sportu“.

Prema navodima sa sajta EXPO 2027, Akvatik centar je „moderan kompleks namenjen vodenim sportovima sa pratećom suprastrukturom“. Prostiraće se na površini od deset hektara, a predviđeni kapacitet sedenja je 4.000 mesta.

Prema navodima sa Portala javnih nabavki, predmet prve nabavke za Akvatik centar je „izvršenje svih pripremnih poslova, izrada konceptualnog rešenja, izrada urbanističko-tehničke dokumentacije koja obuhvata izradu idejnog rešenja (IDR), izradu urbanističkog projekta i projekta parcelacije i preparcelacije, ishodovanje lokacijskih uslova za potrebe projektovanja, izrada 3D modela, poslovi po ovlašćenju naručioca i drugi poslovi detaljno definisani konkursnom dokumentacijom za izradu urbanističko tehničke dokumentacije za potrebe ishodovanja lokacijskih uslova za projektovanje (za potrebe izrade PGD) za izgradnju Akvatik centra koji se gradi u okviru kompleksa „EXPO 2027“ na delu parcele PS-2 iz Prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog fudbalskog stadiona – treća faza“. preneo je N1.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.