predsednik srbije o ogromnoj potrošnji električne energije

Rekordna potrošnja struje, država čini sve da ne bude problema sa snabdevanjem

Srbija

12.7.2024 13:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Rekordna potrošnja struje, država čini sve da ne bude problema sa snabdevanjem Rekordna potrošnja struje, država čini sve da ne bude problema sa snabdevanjem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je potrošnja električne energije obara zimske rekorde i da država čini sve kako građani... Rekordna potrošnja struje, država čini sve da ne bude problema sa snabdevanjem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je potrošnja električne energije obara zimske rekorde i da država čini sve kako građani ne bi imali problema sa snabdevanjem strujom.

„Svi rekordi potrošnje se obaraju, zimski rekordi potrošnje se obaraju. Nešto što nismo mogli da verujemo da ćemo u letnjim mesecima da trošimo mnogo više struje, ne samo mi, već ceo region i Evropa“, kazao je on na konferenciji za novinare, prenosi Beta.

Vučić je kazao da će biti sve više problema u snabdevanju strujom.

„Ali mi verujemo da ćemo otvaranjem Bloka 3 u termoelektrani Kostolac u kratkom vremenskom periodu i izlaskom iz remonta hidroelektrane Bajina Bašta uspeti da rešimo sve probleme i da građani neće osetiti nikakve problem“, rekao je Vučić.

On je dodao i da se zbog ogromne potrošnje očekuje da danas i sutra na tržištu električna energija bude najskuplja u poslednjih nekoliko meseci.

Predsednik je rekao i da su javne finansije u dobrom stanju i da su devizne rezerve, kao i rezerve zlata na rekordnom nivou.

„Devizne rezerve su na rekordnom nivou od 27,6 milijardi evra. Dinarska štednja je 160,2 milijarde dinara, što je devet puta više nego 2012. godine, a devizna štednja je uvećana sa 8,3 milijarde evra na 15 milijardi evra“, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

  • SHALIMAR

    12.7.2024 #1 Author

    Sta znaci ogromna potrosnja,u poredjenju sa cim?!

    Odgovori

  • VALE

    12.7.2024 #2 Author

    Neverovatno a istinito.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.