od početka godine više od milion prevezenih putnika

Rekordni mesec kompanije Air Serbia

BiznisSrbijaTurizam

8.5.2024 10:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Rekordni mesec kompanije Air Serbia Rekordni mesec kompanije Air Serbia
Kompanija Air Serbia objavila je danas da je u aprilu ove godine u redovnom saobraćaju prevezla 303.189 putnika, sedam odsto više nego u istom... Rekordni mesec kompanije Air Serbia

Kompanija Air Serbia objavila je danas da je u aprilu ove godine u redovnom saobraćaju prevezla 303.189 putnika, sedam odsto više nego u istom mesecu 2023. godine.

To je najbolji apriliski rezultat od osnivanja kompanije 2013. godine, jer je prvi put u tom mesecu premašen broj od 300.000 putnika.

Srpskom nacionalnom avio-kompanijom od početka ove godine do sada letelo je više od milion putnika, a sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu realizovan je 3.271 let.

„Do sada ostvareni rezultati pokazuju da su sva četiri meseca tekuće godine uspešniji od istih meseci 2023. Letnja sezona je evidentno počela dinamično, a sve ukazuje da će se tako i nastaviti“, rekao je direktor za komercijalu i strategiju u kompaniji Air Serbia, Boško Rupić.

Podsetio je da je prethodna godina za kompaniju bila rekordna i naveo da se na početku 2024. godine trend povećanja broja putnika nastavlja.

Najpopularnije destinacije u mreži nacionalne avio-kompanije Srbije u aprilu ove godine bile su Pariz, Cirih, Milano, London, Rim i Amsterdam, a u regionu Podgorica i Tivat, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Istanbula, Atine, Barselone i Larnake.

  • MAXMAD

    8.5.2024 #1 Author

    Zanimljivo

    Odgovori

  • DUCA

    12.5.2024 #2 Author

    Svaka čast!

    Odgovori

  • Nata

    17.5.2024 #3 Author

    Sjajna vest. Nadam se da će početi da saobraćaju i na destinacijama gde još uvek ne saobraćaju a ima takvih. Dosta ljudi naših bi lakše dolazilo u svoju zemlju za vreme odmora.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...