U planu linije za Guangdžou i Šangaj

Dva nova aviona za nacionalnu avio-kompaniju stižu u julu i septembru

BiznisSrbijaTurizam

4.3.2024 16:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Dva nova aviona za nacionalnu avio-kompaniju stižu u julu i septembru Dva nova aviona za nacionalnu avio-kompaniju stižu u julu i septembru
Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je na Kopaonik biznis forumu da je u toku nabavka dva nova širokotrupna aviona za nacionanu avio-kompaniju Air... Dva nova aviona za nacionalnu avio-kompaniju stižu u julu i septembru

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je na Kopaonik biznis forumu da je u toku nabavka dva nova širokotrupna aviona za nacionanu avio-kompaniju Air Serbia, od kojih će jedan stići u julu, a drugi u septembru ove godine.

„Otvaramo odmah linije za Guangdžou i Šangaj. Imaćemo tri linije za Kinu. Imamo dve linije za SAD, pri čemu razmatramo još jednu, za Majami“, kazao je Mali, a prenosi Beta.

Istakao je da nacionalna avio-kompanija Srbije leti i na istok i na zapad, što je za Srbiju važno zbog otvaranja novih tržišta, posebno Azije.

Ministar finansija je podsetio da je udeo Kine u svetskom BDP-u od17 do 18 odsto, da raste i da je sada izjednačen sa udelom Evrope, čiji je udeo u padu.

„Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom je ogromna izvozna šansa za Srbiju. Moramo da otvaramo nova tržišta, moramo da budemo svesni tendencija i trendova rasta, iako nam je Evropska unija i dalje dominantan trgovinski partner“, naveo je Mali.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.