Izvršen vanredni inspekcijski nadzor

RGZ: Podaci građana sigurni i zaštićeni po najvišim standardima

Srbija

18.12.2023 08:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

RGZ: Podaci građana sigurni i zaštićeni po najvišim standardima RGZ: Podaci građana sigurni i zaštićeni po najvišim standardima
Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, tokom vanrednog inspekcijskog nadzora, zaključio... RGZ: Podaci građana sigurni i zaštićeni po najvišim standardima

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, tokom vanrednog inspekcijskog nadzora, zaključio da su informacioni sistemi RGZ i podaci građana Srbije sigurni i zaštićeni prema najvišim svetskim standardima.

Poverenik je, tokom ovog temeljnog pregleda, utvrdio da su informacije koje su se nedavno pojavile u javnosti o navodnom ugrožavanju podataka na dark web-u neosnovane i lažne.

“Nedvosmisleno je potvrđeno da ne postoji razloga za brigu, da nema odstupanja od principa bezbednosti i da su podaci naših građana potpuno sigurni. Proizilazi zaključak da ne treba pridavati pažnju onima koji, bilo zbog samoreklamiranja ili skrivenih namera, plasiraju lažne tvrdnje”, navodi se u saopštenju, prenosi Danas.

Republički geodetski zavod ističe kako nije prvi put da određeni kvazi stručnjaci, manipulacijama, bez ikakvih osnova i paušalno, dovode u pitanje pravnu sigurnost građana i poverenje koje javnost ima u RGZ.

Taj Zavod osuđuje ovakve pokušaje manipulacije i uverava građane da će se država svim raspoloživim pravnim sredstvima obračunati sa onima koji šire laži, ugrožavaju pravnu sigurnost građana, degradiraju poverenje u javne institucije ili negativno utiču na tržište nepokretnosti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...