Ukoliko je tokom prethodne godine došlo do promena treba ih prijaviti Agenciji za sprečavanje korupcije

Rok za prijavu imovine i prihoda javnih funkcionera 15. maj

Srbija

10.1.2023 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rok za prijavu imovine i prihoda javnih funkcionera 15. maj Rok za prijavu imovine i prihoda javnih funkcionera 15. maj
Agencija za sprečavanje korupcije podsetila je javne funkcionere u Srbiji da je 15. maj rok za vanredno prijavljivanje imovine i prihoda, ukoliko je tokom... Rok za prijavu imovine i prihoda javnih funkcionera 15. maj

Agencija za sprečavanje korupcije podsetila je javne funkcionere u Srbiji da je 15. maj rok za vanredno prijavljivanje imovine i prihoda, ukoliko je tokom prethodne godine došlo do bitnih promena u njihovoj imovini i prihodima.

Do tog datuma neophodno je da se Agenciji podnese izveštaj prema stanju na dan 31. decembar prethodne godine. Bitnom promenom smatraju se uvećanja ili umanjenja prihoda, navedena u izveštaju javnog funkcionera, koja prelaze prosečnu godišnju zaradu bez poreza i doprinosa u Srbiji, prenosi Beta.

Podatke o visini ovih zarada objavljuje Republički zavod za statistiku tokom februara, dok će i Agencija blagovremeno o ovim podacima izvestiti javne funkcionere.

Bitna promena postoji i ukoliko je promenjena struktura imovine od prijavljene u ranijem izveštaju.

Obaveza vanrednog prijavljivanja imovine i prihoda odnosi se i na lica kojima je prestala javna funkcija, i to u naredne dve godine po prestanku te funkcije, pod uslovom da su im imovina i prihodi bitno promenjeni u odnosu na prethodnu godinu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...