Više od 100 izlagača iz Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Austrije

Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije sledeće nedelje u Novom Sadu

BiznisManifestacijeSrbijaU fokusu

23.9.2022 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije sledeće nedelje u Novom Sadu Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije sledeće nedelje u Novom Sadu
Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije biće održani od srede, 28. septembra do nedelje, 2. oktobra u Novom Sadu. Nastupiće oko 100... Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije sledeće nedelje u Novom Sadu

Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije biće održani od srede, 28. septembra do nedelje, 2. oktobra u Novom Sadu. Nastupiće oko 100 izlagača iz Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Austrije.

Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta biće organizovane stručne aktivnosti, radionice, edukacije, a izlagači najavljuju i brojne zanimljivosti, takmičenja i atrakcije. Za posetioce sa kupljenim ulaznicama, Novosadski sajam je, u saradnji sa izlagačima, organizovao Poklon-igru sa vrednim nagradama, prenosi Dnevnik.

„Pokrajinski sekretarijat će kao resorni sekretarijat pružiti punu podršku kada je reč o organizaciji Sajma lova i ribolova i Sajma ekologije. Kada govorimo o rezultatima Pokrajinskog sekretarijata, u delu lovstva, samo u ovoj godini je opredeljen iznos od 75 miliona dinara, a od 2011. godine je opredeljeno oko 430 miliona dinara upravo za promociju i razvoj lovstva. Pored toga, smatramo još bitnijim da je u tom periodu utvrđeno 157 lovišta, tako da smo na neki način ne samo uticali na razvoj lovstva, već i na zaštitu divljači i njenog staništa“, izjavio je pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Petar Samolovac.

Direktor JP Vojvodinašuma Roland Kokai istakao je da tradicionalno učestvuju na Sajmu lova i ribolova, a da su se ove godine potrudili da naprave još bolji štand. Kako kaže, prošle godine je obuhvatao 160 metara kvadratnih, a ove godine će biti na tri sprata i 307 m2.

„Na štandu ćemo prikazati 80 trofeja iz ovogodišnje rike jelena i pet ili šest dermopreparata, gde ćemo prikazati ekotip jelena iz sremskih šuma i ekotip jelena iz Banata, iz Deliblatske peščare, jer takvi jeleni imaju i više od 300 kilograma. U okviru Sajma ekologije, na centralnom delu našeg štanda ćemo prikazati dva zaštićena područja, a to su Gornje Podunavlje i Obedska bara, dok će na štandu ‘Izložba lovne faune Republike Srbije’, od 600 prikazanih trofeja, 111 biti naših“, naglasio je Kokai.

On je takođe i najavio deseto takmičenje gađanja glinenih golubova, koje će biti održano u Kaćkoj šumi, proslavu 20 godina postojanja Vojvodinašuma i tradicionalno spremanje lovačkog paprikaša.

Zamenica predsednika Lovačkog saveza Vojvodine Sanja Momčilović Bogničaš istakla je da je njihov savez je jedan od starijih i da će u decembru proslaviti jubilej 100 godina postojanja.

„U čast tog jubileja, otvara se prvi Muzej lovstva u Srbiji, koji nam mnogo znači, jer će biti edukativnog karaktera uz promociju lovstva. U izradi muzeja izuzetno veliku pomoć imamo od Vojvodinašuma. Organizovaćemo Donatorsko veče gde ćemo prikupljati trofeje koje će doneti naši lovci da ostave na trajno čuvanje Muzeju lovstva Vojvodine“, navela je Momčilović Bogničaš i najavila je da će na štandu Lovačkog saveza Vojvodine biti održan i Memorijal Jaroslavu Papu uz postavke njegovih i fotografija prijatelja prirode.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković najavio je da će u okviru Sajma ekologije, kod Teretnog ulaza 1 Novosadskog sajma, biti npravljeno Reciklažno ostrvo, koje će poslužiti kao jedan vid edukacije za najmlađe.

„Ono što je novina, pored Hale 1 i Aule, koje su tradicionalno izlagačke, ove godine smo uključili i Halu ‘Master’, a biće prilika za sve posetioce da pogledaju štand kojim su se država Srbija i Ministarstvo poljoprivrede predstavile na Svetskoj izložbi trofeja u Budimpešti prošle godine, pod nazivom ‘One with nature’, s tim što će taj štand, kod nas na Novosadskom sajmu biti još veći – na gotovo 500 m2. Od pratećih sadržaja koji će biti održani na Sajmu lova i ribolova, moći ćete videti Konjički turnir u preponskom jahanju, obradu mesa divljači, druženje sa sokolarima, Izložbu fotografija pasa mešanaca, defile lovačkih pasa, itd“, naveo je Cvetković.

Na Sajmu lova i ribolova i Sajmu ekologije, koji će biti priređeni od 28. septembra do 2. oktobra, za sve posetioce sa kupljenim ulaznicama Novosadski sajam je, u saradnji sa izlagačima, organizovao Poklon-igru.

Cena pojedinačne karte je 350 dinara. Ulaznice za kolektivne posete (najmanje 15 osoba), kao i one za kolektivne posete đaka i studenata, penzionere i decu od 7 do 12 godina koštaju 300 dinara. Za kolektivne posete neophodno je dostaviti najavu sa brojem posetilaca – na memorandumu udruženja, zadruge, škole ili fakulteta, sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica.

Radno vreme sajmova od 28. septembra do 1. oktobra je od 10 do 19 časova. U nedelju, 2. oktobra radno vreme za posetioce biće od 10 do 17 časova.

  • SNEZANA

    23.9.2022 #1 Author

    Zanimljiva manifestacija

    Odgovori

  • Tina

    23.9.2022 #2 Author

    Veoma korisno za lovce I ribolovce

    Odgovori

  • GOCA BG

    23.9.2022 #3 Author

    Velika je posecenost ovog sajma…

    Odgovori

  • Milovan94

    25.9.2022 #4 Author

    Moram otići na sajam

    Odgovori

  • VERA

    25.9.2022 #5 Author

    Odlično osmišljeno, biće i zanimljivo za videti i čuti ko može da ode.

    Odgovori

  • TATJANA

    28.9.2022 #6 Author

    Bice divno

    Odgovori

  • BIJUTI27

    18.11.2023 #7 Author

    Divna vest za sve ljubitelje prirode, lova i ribolova. ❤️

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...