Vlada Srbije usvojila novu Uredbu

Šećer poskupeo, ali njegova cena ne sme da pređe 114,99 dinara po kilogramu

Srbija

1.11.2022 08:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Šećer poskupeo, ali njegova cena ne sme da pređe 114,99 dinara po kilogramu Šećer poskupeo, ali njegova cena ne sme da pređe 114,99 dinara po kilogramu
Maksimalna maloprodajna cena belog kristal šećera, u svim pakovanjima, ne sme prelaziti 114,99 dinara po kilogramu, odlučeno je u ponedeljak na sednici Vlade Srbije.... Šećer poskupeo, ali njegova cena ne sme da pređe 114,99 dinara po kilogramu

Maksimalna maloprodajna cena belog kristal šećera, u svim pakovanjima, ne sme prelaziti 114,99 dinara po kilogramu, odlučeno je u ponedeljak na sednici Vlade Srbije.

Osim toga, vlada je usvojila da maksimalna proizvođačka cena belog kristal šećera, u pakovanjima od jednog kilograma, pet kilograma i deset kilograma, ne sme prelaziti 95 dinara po kilogramu.

„Maksimalna proizvođačka cena belog kristal šećera za sva ostala pakovanja ne sme prelaziti 104,54 dinara po kilogramu“, ističe se u Uredbi koju je usvojila Vlada Srbije.

Prethodnom uredbom cena kristal šećera bila je ograničena na 109,99 dinara po kilogramu, a pre toga krajem avgusta na 102,99 dinara.

Osim toga, na sednici je produžena Uredba o ograničenju cene naftnih derivata do kraja novembra. Cena benzina je od petka na tržištu 178 dinara, dok je maksimalna cena dizela 222 dinara po litru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...