Prva faza ovog projekta predviđa izgradnju mosta preko Zapadne Morave

Severnu obilaznicu oko Čačka radiće kineska kompanija

InfrastrukturaSrbija

1.6.2024 08:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Severnu obilaznicu oko Čačka radiće kineska kompanija Severnu obilaznicu oko Čačka radiće kineska kompanija
JP Putevi Srbije, Grad Čačak i kompanija China Communications Construction Company potpisali su Memorandum o razumevanju u cilju dalje razvoja Grada Čačka i lokalne... Severnu obilaznicu oko Čačka radiće kineska kompanija

JP Putevi Srbije, Grad Čačak i kompanija China Communications Construction Company potpisali su Memorandum o razumevanju u cilju dalje razvoja Grada Čačka i lokalne samouprave na izgradnji saobraćajne infrastrukture, saopšteno je iz Puteva Srbije.

U narednom periodu priprema se dokumentacija za projekat Severne obilaznice grada Čačka čija planirana trasa se proteže od Jabučnjaka u Parmencu, do Prijevora, Trbušana, preko brda Ljubić do same Preljine, navodi se na sajtu Puteva Srbije.

Prva faza ovog projekta predviđa izgradnju mosta preko Zapadne Morave kako bi se naselje preko reke povezalo sa državnim putem I-B reda broj 23.

Most u početku povezuje naselja Parmenac i Prijevor, na kojima trasa se nastavlja do državnog puta II-B reda broj 355 u Trbušanima i nastavlja produžetak trase u pravcu Preljine. Predviđena dužina koridora koji povezuje početnu tačku naselja Parmenac i krajnju tačku naselja Ljubić je oko 10 kilometara.

  • ŽIZI

    1.6.2024 #1 Author

    Zar to nije bilo očekivano?

    Odgovori

  • BLIZANAC

    1.6.2024 #3 Author

    Kao i sve ostalo Kinezi grade

    Odgovori

  • HEPO

    1.6.2024 #4 Author

    china town kraj morava

    Odgovori

  • AJA

    1.6.2024 #5 Author

    Mislim da je to dobra odluka.

    Odgovori

  • NATI

    2.6.2024 #6 Author

    Kao i ostale puteve

    Odgovori

  • LENA

    2.6.2024 #7 Author

    Ova saradnja između JP Putevi Srbije, Grada Čačka i kineske kompanije za izgradnju Severne obilaznice grada Čačka zvuči kao važan korak ka unapređenju saobraćajne infrastrukture i razvoju lokalne zajednice. Izgradnja mosta preko Zapadne Morave će olakšati povezivanje naselja i poboljšati pristup regionalnim putevima, što bi moglo imati pozitivan uticaj na ekonomski razvoj i mobilnost stanovništva u tom regionu.

    Odgovori

  • VALE

    2.6.2024 #8 Author

    Pa naravno

    Odgovori

  • FILIP07

    2.6.2024 #9 Author

    Mogu i Gabonci

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.