odlukom predsednice vlade srbije Ane Brnabić

Siniša Mali preuzeo ovlašćenja ministra privrede

Srbija

23.6.2023 13:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Siniša Mali preuzeo ovlašćenja ministra privrede Siniša Mali preuzeo ovlašćenja ministra privrede
Ministar finansija Siniša Mali preuzeće ovlašćenja ministra privrede do izbora novog ministra, objavljeno je u Službenom glasniku. Ovu odluku je donela predsednica Vlade Srbije,... Siniša Mali preuzeo ovlašćenja ministra privrede

Ministar finansija Siniša Mali preuzeće ovlašćenja ministra privrede do izbora novog ministra, objavljeno je u Službenom glasniku.

Ovu odluku je donela predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, prenosi Beta.

Na predlog koalicionih partnera Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, Skupštini Srbije upućen je predlog za razrešenje dosadašnjeg ministra privrede Radeta Baste.

Basti je zamereno što je tražio da Srbija uvede snakcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu i što je izjavljivao da ministri treba da šetaju sa građanima na protestima protiv nasilja.

Poslanici Skupštine Srbije glasali su četvrtak da se po hitnom postupku uvrsti na dnevni red sednice Predlog razrešenja ministra privrede Radeta Baste, koji je podnela predsednica vlade.

Prema zakonu o Vladi Srbije, od podnošenja predloga predsednika vlade za razrešenje ministra do odluke Skupštine ministar ne može vršiti svoja ovlašćenja, već njih preuzima član vlade koga predsednik vlade ovlasti.

Rade Basta je na funkciju ministra privrede izabran u oktobru 2022. godine. Prethodno je od septembra 2018. godine obavljao dužnost direktora Javno-komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“.

Na parlamentarnim izborima održanim u aprilu 2022. izabran je za poslanika koalicije SPS–JS–ZS u Skupštini Srbije.

  • DUSAN

    23.6.2023 #1 Author

    Puno se opirao.

    Odgovori

  • colorida_cielo

    24.6.2023 #2 Author

    Podrška za Radeta Bastu zbog njegove čovečnosti, a Siniši malom je izgleda malo 24 stana u Bugarskoj. Neka Siniša mali da ostavku, ne može on nikoga da zameni., a njega da zameni Basta na mestu ministra finansija. 😅

    Odgovori

  • MAJA

    25.6.2023 #3 Author

    Sta se desava, ovo vise niko ne može da isprati

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...