Maksimalni iznos bespovratnih sredstava pet miliona dinara

Ministarstvo privrede Srbije i EU finansiraju nabavku opreme za mikro i mala preduzeća

InvesticijePoslovanjeSrbija

22.6.2023 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ministarstvo privrede Srbije i EU finansiraju nabavku opreme za mikro i mala preduzeća Ministarstvo privrede Srbije i EU finansiraju nabavku opreme za mikro i mala preduzeća
Predstavnici Evropske unije i Ministarstva privrede Srbije saopštili su u Beogradu da domaća preduzeća i ove godine, kao i prethodne, mogu da koriste finansijski... Ministarstvo privrede Srbije i EU finansiraju nabavku opreme za mikro i mala preduzeća

Predstavnici Evropske unije i Ministarstva privrede Srbije saopštili su u Beogradu da domaća preduzeća i ove godine, kao i prethodne, mogu da koriste finansijski program za nabavku opreme i da za to dobiju do pet miliona dinara bespovratnih sredstava.

Zajednički finansirani program podržava mikro i mala preduzeća u nabavci opreme, prenosi Beta.

Pomoćnica ministra u Ministarstvu privrede Katarina Obradović Jovanović istakla je da je maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji se može dodeliti privrednom subjektu pet miliona dinara.

Dodala je da je 25 odsto investicije pokriveno grantovima, 70 procenata je zajam ili lizing od finansijskih institucija, a pet odsto sopstveno učešće korisnika.

U okviru „EU nedelje mogućnosti“, predstavnici Ministarstva privrede i Delegacije EU u Srbiji najavili su novi poziv za dostavljanje predloga projekata tokom leta, kroz koji privrednici mogu dodatno da profitiraju od tog projekta, saopštila je „EU info mreža“.

Očekuje se da će novi poziv za podnošenje predloga biti objavljen u narednim nedeljama.

„Do sada je 716 mikro i malih preduzeća, preduzetnika i zadruga već imalo koristi od ovog programa. Neki od artikala kupljenih kroz ove fondove uključuju opremu za proizvodnju, specijalizovane delove i alate za mašine, solarne biljke, kao i građevinske mašine. To čini poslovanje jačim, konkurentnijim i pomaže Srbiji u celini“, izjavio je šef odeljenja u Delegaciji EU u Srbiji Martin Klauke koji je zadužen za ovaj program.

Ukupan budžet za ovaj dvogodišnji program iznosi 26 miliona evra – 16 miliona evra iz budžeta Republike Srbije, i 10 miliona evra iz pretpristupnih fondova EU.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...