Dodatnih 12.700 kvadrata na lokaciji Cer

Čačak dobija 17 miliona evra za izgradnju nove zgrade Naučno-tehnološkog parka

Hi-techInfrastrukturaInovacije

20.6.2023 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Čačak dobija 17 miliona evra za izgradnju nove zgrade Naučno-tehnološkog parka Čačak dobija 17 miliona evra za izgradnju nove zgrade Naučno-tehnološkog parka
Grad Čačak od Vlade Republike Srbije dobija 17 miliona evra za izgradnju i opremanje druge faze Naučno-tehnološkog parka, najavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.... Čačak dobija 17 miliona evra za izgradnju nove zgrade Naučno-tehnološkog parka

Grad Čačak od Vlade Republike Srbije dobija 17 miliona evra za izgradnju i opremanje druge faze Naučno-tehnološkog parka, najavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Nova zgrada prostiraće se na 12.700 kvadratnih metara, na lokaciji Cer, gde NTP ima 6.000 kvadratnih metara (m2) poslovnog prostora, u kojem je smešteno više od 30 firmi, piše poslovni portal eKapija.

Prema planu, nakon potvrđivanja ugovora u Vladi i Skupštini Srbije biće objavljeni tenderi za izvođenje radova, za koje se očekuje da počnu do kraja ove godine.

„Izgradnjom ‘pametne zgrade’ na preko 12.000 m2 i njenim opremanjem stvaramo još bolje uslove za nove inovacije i dalji naučno-tehnološki razvoj našeg grada“, objavio je Todorović na svom Facebook profilu.

Podsetimo, Vlada Srbije potpisala je sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) ugovor za unapređenje naučne infrastrukture, izgradnju novih naučno-tehnoloških parkova, i dodatnih zgrada u postojećim naučno-tehnološkim parkovima u zemlji vredan 80 miliona evra.

Tako je i u Kruševcu u planu izgradnja naučno-tehnološkog parka (NTP), odnosno prve zgrade ovog kompleksa koji će zauzeti površinu od 1,6 hektara, a ukupna investicija sa opremom iznosi 16,5 miliona evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.