Nastavak programa „Žene u biznisu”

EBRD i NLB banka Podgorica obezbedili kredit od miliona evra za preduzetnice u Crnoj Gori

PreduzetnikRegion

21.6.2023 16:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EBRD i NLB banka Podgorica obezbedili kredit od miliona evra za preduzetnice u Crnoj Gori EBRD i NLB banka Podgorica obezbedili kredit od miliona evra za preduzetnice u Crnoj Gori
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je sa NLB bankom Podgorica kreditnu liniju od million evra, koja će dalje biti na raspolaganju... EBRD i NLB banka Podgorica obezbedili kredit od miliona evra za preduzetnice u Crnoj Gori

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je sa NLB bankom Podgorica kreditnu liniju od million evra, koja će dalje biti na raspolaganju preduzećima na čijem su čelu žene.

„Nova kreditna linija predstavlja nastavak uspešno realizovanog prvog kredita od dva miliona evra, koji je obezbeđen banci kada se prvi put pridružila programu Žene u biznisu”, navodi se u saopštenju EBRD-a, prenosi Mina.

Ugovor o novoj kreditnoj liniji potpisan je na marginama regionalne konferencije „Žene u biznisu”, koju je u Podgorici organizovala EBRD.

 Konferencija je okupila partnerske finansijske institucije, donatore, preduzetnice, eksperte i druge zainteresovane učesnike, kako bi razgovarali o daljoj podršci ženskom preduzetništvu.

„Ova kreditna linija NLB-u će pomoći u jačanju konkurentnosti lokalnih preduzeća kojima rukovode žene, stvoriti više mogućnosti za zapošljavanje i ojačati inkluzivni rast u sektoru malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori”, rekla je Aleksandra Vukosavljević direktorka za sektor finansijskih institucija za zemlje Zapadnog Balkana i Istočnu Evropu.

Savetodavne usluge na Zapadnom Balkanu trenutno podržava Švedska putem grantova Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida).

Do kraja prošle godine, kroz program je isplaćeno 74 miliona evra finansijskih sredstava za približno šest hiljada žena preduzetnica.

Pored organizacije Sida , ovaj program su ranije podržali Italija i Luksemburg.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...