Istaknuta je i važnost zapošljavanja nove radne snage

Skoro 160 miliona za konkurse u oblasti turizma u Vojvodini

BiznisBolji posaoSrbijaTurizam

6.12.2021 16:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Skoro 160 miliona za konkurse u oblasti turizma u Vojvodini Skoro 160 miliona za konkurse u oblasti turizma u Vojvodini
Ugovori za četiri javna konkursa u oblasti turizma, čija je vrednost 157,8 miliona dinara, svečano su uručeni u Novom Sadu, a pokrajinski sekretar za... Skoro 160 miliona za konkurse u oblasti turizma u Vojvodini

Ugovori za četiri javna konkursa u oblasti turizma, čija je vrednost 157,8 miliona dinara, svečano su uručeni u Novom Sadu, a pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević istakao je da je pokrajinski turizam pokazao vitalnost u doba pandemije.

Ivanišević je uručio ugovore i rekao da su konkursi raspisani u predviđenom roku, poslednjem kvartalu 2021. godine, te najavio i nove konkurse za 2022. godinu za koje će biti izdvojeno 187 miliona dinara, saopšteno je iz Pokrajinskog sekreterarijata Vojvodine.

„Turizam je delatnost koja je u pandemiji i u postpandemijskoj situaciji uspela da pokaže vitalnost, a republička i Pokrajinska vlada pružaju pomoć turističkom sektoru. Obići ćemo sve korisnike sredstava da se uverimo kako su ih koristili“, kazao je Ivanišević, prenosi Tanjug.

Naveo je da su uslovi konkursa da se državi plaćaju svi porezi i doprinosi, kao i da se ne otpuštaju radnici, te istakao važnost zapošljavanja nove radne snage.

Najavio je nove konkurse iz oblasti turizma za početak 2022. godine i dodao da u predlogu novog pokrajinskog budžeta, Sekretarijat planira da za njih izdvoji sredstva u ukupnom iznosu od 187 miliona dinara.

Foto: Printscreen youtube

Saopšteno je da je javnim konkursom bespovratna sredstva za turističke organizacije lokalnih samouprava u Vojvodini dobila 21 lokalna turistička organizacija.

Cilj ove akcije je promocija i razvoj turističkih vrednosti jedinice lokalne samouprave i unapređenje razvoja turizma kroz programe edukacija i usavršavanja veština zaposlenih u turističkoj delatnosti.

Sredstva su dodeljena i za 94 manifestacije kako bi se podstakao rad udruženja građana i drugih neprofitnih organizacija koja se bave unapređenjem turističke ponude Vojvodine, a kroz organizovanje, odnosno učešće na turističko-privrednim manifestacijama od međunarodnog i domaćeg značaja, piše Tanjug.

Konkursom za podizanje nivoa kvaliteta i kapaciteta objekata turističke suprastrukture sredstva je dobilo 37 korisnika iz čitave Vojvodine, čime Sekretarijat nastoji da utiče i na unapređenje kvaliteta usluga i dodatnih turističkih sadržaja, kroz opremanje ugostiteljskih objekata na način predviđen zakonom o planiranju i izgradnji.

Takođe, dodeljena su 24 ugovora po konkursu za nabavku mašina i opreme i uvođenje tehnoloških inovacija u promociji i poslovanju ugostiteljskih objekata, radi podizanja kvaliteta usluga ugostiteljskih objekata i unapređenja inovativnosti u obavljanju ugostiteljske i turističke delatnosti.

  • Ljilja

    7.12.2021 #1 Author

    Odlična ideja za dalji razvoj turizma.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...