prihvaćena i sporna regulativa

Skupština usvojila izmene Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o ozakonjenju i propise za isplatu finansijske pomoći majkama

Srbija

27.7.2023 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Skupština usvojila izmene Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o ozakonjenju i propise za isplatu finansijske pomoći majkama Skupština usvojila izmene Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o ozakonjenju i propise za isplatu finansijske pomoći majkama
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su predlog izmena Zakona o planiranju i izgradnji, dopune Zakona o ozakonjenju objekata, kojim se dozvoljava priključenje nezakonito izgrađenih objekata... Skupština usvojila izmene Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o ozakonjenju i propise za isplatu finansijske pomoći majkama

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su predlog izmena Zakona o planiranju i izgradnji, dopune Zakona o ozakonjenju objekata, kojim se dozvoljava priključenje nezakonito izgrađenih objekata na struju, gas, grejanje, vodovod i kanalizaciju, s tim što se dozvola ne odnosi na investitiore, već samo na građane koji rešavaju svoje stambeno pitanje.

Kako je objavila agencija Beta, usvojen je i Predlog zakona o Privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć od po deset hiljada dinara za decu rođenu posle 21. novembra 2006. godine, kao i izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. Za taj zakon je glasalo 156, dok je uzdržano bilo šestoro poslanika. Za Predlog zakona o Privremenom registru majki i drugih lica bilo je 145 poslanika, protiv 14, a nije glasalo njih 19.

Na predlog izmena Zakona o planiranju i izgradnji je bilo mnogo kritika opozicije, koja je tvrdila da taj zakon vodi u novu pljačku javne imovine građana i da će omogućiti tajkunima da za male pare za koje su kupili firme, postanu vlasnici zemljišta vrednog desetine milijardi evra. Za izmene tog zakona glasala su 133 poslanika, protiv je bilo 37, a šest ih nije glasalo.

Za potvrđivanje sektorskog sporazuma Vlade Srbije i Evropske komisije o mehanizmima primene finansijske pomoći Unije Srbiji u okviru Instrumenata za predpristupnu pomoć u oblasti podrške programima ruralnog razvoja glasala su 143 poslanika, protiv je bilo 13, uzdržano troje, nije glasalo 24 poslanika.

Poslanici su usvojili i Zakon o vazdušnom saobraćaju kao i Zakon o energetici.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...