Najavljena i saradnja u oblasti infrastrukture

Srbija i Kina potpisaće niz sporazuma o slobodnoj trgovini

Srbija

16.10.2023 08:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srbija i Kina potpisaće niz sporazuma o slobodnoj trgovini Srbija i Kina potpisaće niz sporazuma o slobodnoj trgovini
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će tokom predstojeće posete Kini biti potpisani dokumenti o sveukupnoj saradnji i o slobodnoj trgovini. „To su... Srbija i Kina potpisaće niz sporazuma o slobodnoj trgovini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će tokom predstojeće posete Kini biti potpisani dokumenti o sveukupnoj saradnji i o slobodnoj trgovini.

„To su temeljni sporazumi, a biće važnih saobraćajnih i infrastrukturnih sporazuma. Pokušaćemo da dovedemo što više investitora iz Kine“, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija je ju prethodnom periodu „malo uspela“ da promeni tu strukturu da veći broj investitora dolazi iz Azije nego ranije.

„I dalje je Evropa dominantna, ali ne u onoj meri u kojoj je to slučaj bio ranije. Za nas je od izuzetnog značaja da pronađemo ivnestitore na svim stranama sveta“, kazao je on, prenosi Danas.

Vučić je najavio i da će imati bilateralne susrete sa predsednikom Kine Si Đinpingom. Prema ranijim najavama, Vučić u utorak 17. oktobra putuje u posetu Kini.

  • tamara71

    16.10.2023 #1 Author

    Samo da se njihova unutrasnja politika ne preslika kod nas

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...