Za projekat iz državnog budžeta obezbeđeno 1,35 milijardi dinara

Do kraja godine tender za izgradnju železničkog mosta preko Tamiša

BiznisInfrastrukturaSrbija

14.10.2023 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Do kraja godine tender za izgradnju železničkog mosta preko Tamiša Do kraja godine tender za izgradnju železničkog mosta preko Tamiša
Infrastruktura železnice Srbije najavila je da će do kraja ove godine raspisati tender za izvođača radova u izgradnji novog železničkog mosta preko Tamiša, između... Do kraja godine tender za izgradnju železničkog mosta preko Tamiša

Infrastruktura železnice Srbije najavila je da će do kraja ove godine raspisati tender za izvođača radova u izgradnji novog železničkog mosta preko Tamiša, između Orlovata i Tomaševca.

Za izgradnju tog mosta iz državnog budžeta obezbeđeno je 1,35 milijardi dinara, prenosi Beta.

U saopštenju je navedeno da Putevi Srbije završavaju projektovanje novog drumskog mosta preko Tamiša i počinju izgradnju obilaznice oko Orlovata.

„Tomaševački most“ preko Tamiša izgrađen je kao železnički pre više od 140 godina, a nalazi se na pruzi Pančevo Glavna–Zrenjanin–Кikinda- državna granica (Jimbolia), koja je nelektrificirana i jednokolosečna.

Na mostu se pored železničkog odvijao i drumski saobraćaj, što je dovodilo do problema, jer kada su prolazili vozovi, nije bio moguć drumski saobraćaj. Prema urađenim elaboratima postojeći most nije više za upotrebu za drumski saobraćaj.

Кada novi železnički most bude izgrađen, u neposrednoj blizini starog, vozovi će se prugom kretati brzinom od 100 kilometara na čas.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...