ministarka poručuje da su remonti obavljeni, skladišta popunjena

Energetski sistem spreman za početak grejne sezone

BiznisInfrastrukturaSrbija

10.10.2023 10:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Energetski sistem spreman za početak grejne sezone Energetski sistem spreman za početak grejne sezone
Ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je da su u Elektroprivredi Srbije (EPS) završeni najvažniji remonti proizvodnih kapaciteta, kao i da su deponije i... Energetski sistem spreman za početak grejne sezone

Ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je da su u Elektroprivredi Srbije (EPS) završeni najvažniji remonti proizvodnih kapaciteta, kao i da su deponije i akumulacije na visokom nivou, zbog čega je ocenila da je energetski sistem spreman za početak grejne sezone.

Đedović Handanović je rekla da su „akumulacije na nivou 600 gigavat-časova, a zalihe uglja na deponijama termoelektrana premašile dva miliona tona, prenosi Beta.

„Očekujemo da EPS energetske potrebe građana i privrede Srbije pokrije iz svoje proizvodnje i osigura bezbedno snabdevanje za građane i privredu Srbije“, kazala je ministarka za današnju Politiku.

Ministarka je rekla i da je „omogućeno i sigurno snabdevanje prirodnim gasom za predstojeću grejnu sezonu, kao i rezerve ovog energenta u skladištima u Banatskom Dvoru i Mađarskoj – ukupno više od 680 miliona kubnih metara“.

„U sistemima daljinskog grejanja, prema dostavljenim izveštajima, izvršene su sve neophodne pripreme i remonti proizvodnih i distributivnih mreža i obezbeđene dovoljne količine energenata za početak grejne sezone 2023-2024“, rekla je ministarka Đedović Handanović.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...